'Ferrari is de aankomende jaren nog niet klaar voor de wereldtitel'

'Ferrari is de aankomende jaren nog niet klaar voor de wereldtitel'

door Jarlo

Volgens Vitantonio Liuzzi gaat Ferrari de aankomende jaren niet in staat zijn om voor de wereldtitel mee te vechten. Daarnaast wijst de voormalig Formule 1-coureur naar Carlos Sainz, die volgens de Italiaan tegen de verwachtingen in Leclerc aftroeft.

Het team van Ferrari beleefd een relatief goede seizoenstart in 2024. De formatie uit Maranello bevindt zich momenteel op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, 'slechts' eenentwintig punten achter Red Bull Racing. Daarnaast ziet het rijderskampioenschap er ook prima uit voor Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz staan na vier races respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Het is overduidelijk gebleken dat Ferrari een grote stap voorwaarts heeft gezet ten opzichte van vorig jaar. Zo is het team niet alleen op papier, maar ook in de praktijk achter Red Bull het snelste team.

Liuzzi: 'Het team is nog niet klaar voor de titel'

Ook Liuzzi ziet dat Ferrari goede stappen heeft gemaakt gedurende de winter. Desondanks denkt de Italiaan dat een titel nog een tijdje zal moeten wachten. Hij had hierover het volgende te zeggen tegenover Corriere dello Sport.

 "Ferrari heeft zeker vooruitgang laten zien. Het team is echter nog niet klaar voor de titel, maar zal in veel races wel vooraan mee kunnen doen. Het wordt een vermakelijk kampioenschap. Als de betrouwbaarheidsproblemen bij Red Bull lang blijven aanhouden, dan maken ze nog wel kans. Echter, normaal gesproken denk ik dat Ferrari nog een paar jaren nodig heeft om op de titel te kunnen mikken.

Vitantonio Liuzzi - Voormalig Formule 1-coureur

'Een ongelofelijke groei voor Carlos Sainz'

Liuzzi eindigde met lovende woorden over Carlos Sainz, die ook op zijn beurt een goed seizoen kent in 2024. Dat begon volgens de Italiaan vorig jaar al: "Ik moet zeggen dat ik vorig jaar, in de tweede helft van het seizoen, een ongelooflijke groei heb gezien bij Carlos. Dat bewees hij met de overwinning in Singapore."

Liuzzi is zelfs van mening dat teamgenoot Leclerc 'lijdt onder deze goede prestaties', dit omdat deze relatief onverwachts komen: "Ik had echter niet verwacht dat Leclerc dit jaar zo onder druk zou staan en in de problemen zou komen. Hij lijdt onder de prestaties van Sainz," aldus Liuzzi.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk