Jordan ziet het nu wél werken: ‘Newey en Horner een pittige match…’

Jordan ziet het nu wél werken: ‘Newey en Horner een pittige match…’

door Michael Janiec

Eddie Jordan heeft zich uitgesproken over de samenwerking tussen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en toptechneut en CTO Adrian Newey. Volgens Jordan is de meest succesvolle ontwerper uit de geschiedenis van F1 helemaal op zijn plek bij het dominante F1-team. Ondanks dat er in het verleden sprake zou zijn geweest van spanningen tussen het duo, denkt de Ier dat het juist evengoed wél werkt daardoor.

Jordan ziet hoe loyaliteit Adrian Newey en Christian Horner de rode draad is in successen Red Bull

De 64-jarige Newey arriveerde in 2006 bij het team van Red Bull, nadat Horner met de hulp van David Coulthard de topontwerper wist los te wrikken bij zijn toenmalige werkgever McLaren.

In aanloop naar de daaropvolgende titelsuccessen met Sebastian Vettel in de hoofdrol, zo ook in de periode daarna, te midden van de Mercedes-dominantie, is het zogenaamde huwelijk van de kopstukken logischerwijs niet altijd over rozen gegaan. Jordan blikt terug en herinnert zich dat het passievolle karakter van beide geregeld tot botsingen leidde.

Maar inmiddels zijn die plooien gladgestreken. En die langdurige samenwerking standhouden - het betaalt zich evengoed uit in de resultaten: "Levenslang, loyaliteit, focus, aandacht voor alle kleine details. Ik denk dat Adrian Newey zijn natuurlijke thuis heeft gevonden, ook al ziet het er van buitenaf soms wat turbulent uit", zie Jordan bij de Formula for Success-podcas.

"Ja, hij (Newey) was goed bij Williams, maar hij heeft het nooit echt leuk gevonden. Hij en Ron Dennis bij McLaren waren enorm succesvol, maar ik denk dat het gewoon past bij Adrian Newey en het brein dat hij heeft. Er zijn naar mijn mening niet veel betere breinen in het hele universum als het gaat om snelheid halen uit iets dat je ontwerpt. Ik denk dat de samenstelling van het hoofdteam, maar de twee belangrijkste topmensen er al heel lang zijn."

Eddie Jordan

"Het is niet per se een huwelijk uit de hemel", zei Jordan tenslotte. "Soms helpt dat! Adrian kan een pittige kerel zijn en Christian ook, maar het werkt", aldus de voormalig F1-teambaas. Sterker nog: Ferrari aasde niet al te lang geleden op de diensten van het duo, maar Helmut Marko wist ze eruit te praten...

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk