Lambiase tevreden na drie 'positieve' testdagen: 'Puntjes op de i gezet'

Lambiase tevreden na drie 'positieve' testdagen: 'Puntjes op de i gezet'

door Jarlo

Gianpiero Lambiase, de race-engineer van Max Verstappen, kijkt terug op goede testdagen in Bahrein. De geboren Brit laat weten dat het op een gegeven moment slechts aankwam op 'de puntjes op de i zetten'.

Max Verstappen kwam tijdens de eerste en derde Formule 1-testdag in actie. Op de openingsdag van het testgeweld, klokte Verstappen overtuigend de snelste tijd van de dag. De Nederlander was maar liefst 1.1 seconde sneller dan wie dan ook.

Op dag twee moest Verstappen de RB20 overlaten aan teamgenoot Sergio Perez, waarna de Nederlander op dag drie weer mocht instappen.

De derde en laatste dag draaide, zoals Verstappen eerder al aangaf, om de langere runs. Uiteindelijk eindigde de Red Bull Racing-coureur de derde testdag op de vierde plaats.

Lambiase: 'Positieve start van het jaar'

Naast Verstappen, reageerde zijn race-engineer Lambiase ook positief op de algehele resultaten van de wintertestdagen. Volgens de Brit ging bij Verstappen alles volgens plan en was het op een begeven moment slechts een kwestie van finetunen.

"Op vrijdag draaide het erom dat we de puntjes op de i zetten na de eerste twee testdagen. Daarnaast kregen beide coureurs en hun crews wat vrijheid om de details te kiezen die ze in aanloop naar volgende week wilde testen. Ondanks dat het een positieve start van het jaar was, is het harde werk pas net begonnen. Na de testdagen begrijpen we onze basis veel beter en weten we veel beter welke vlakken er in de loop van het seizoen verbeterd zullen worden.

Gianpiero Lambiase - Race-engineer van Max Verstappen

'Hopen op een spannende seizoensopener'

Tot slot keek Lambiase vooruit naar de seizoensopener in Bahrein. De engineer laat weten dat de data de komende dagen geanalyseerd zal worden in de fabriek, om vervolgens een 'spannende race' voorgeschoteld te krijgen.

"De komende dagen gaan we er het maximale van maken in de fabriek in Milton Keynes, alvorens we weer terugkeren naar Bahrein voor hopelijk een spannende seizoensopener," aldus Lambiase.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk