Lance Stroll mist GP Singapore na zware crash tijdens kwalificatie

Lance Stroll mist GP Singapore na zware crash tijdens kwalificatie

Aston Martin-coureur Lance Stroll moet de GP van Singapore aan zich voorbij laten gaan. De Canadees crashte tijdens het eind van Q1 in de kwalificatie zwaar en is nog altijd niet pijnvrij. Het team heeft dan ook gezamenlijk besloten niet met Stroll te starten, en de focus te verleggen naar Japan.

Lance Stroll crasht zwaar tijdens kwalificatie in Singapore

De startgrid voor de race in Singapore later vandaag telt 19 deelnemers - er is tot dusver nog niks bekend over een eventuele vervanger. Tijdens zijn laatste snelle ronde in Q1 raakte Stroll uit balans, waarna hij hard tegen de muur ketste en zo zijn auto in puin reed. Wielen en onderdelen schoten van AMR-23. Gelukkig kon Stroll zelf de auto verlaten - wat toch zeker als wonder bestempeld mocht worden.

Het team laat in een statement weten dat Aston Martin voor een enorme klus stond om de auto te repareren voor de race vandaag en dat Stroll nog zeer beurs is. De focus wordt verlegd naar de Japanse GP die over een week wordt verreden.

In een reactie laat teambaas Mike Krack het volgende weten: "Het hele team is opgelucht dat Lance op eigen kracht uit de auto kon stappen na zijn crash van gisteren. Echter, hij voelt de naweeën van zo'n harde impact. Onze prioriteit ligt nu bij een voorspoedig herstel. Tezamen hebben we besloten om deze race even uit te zetten en in te zetten op een terugkeer achter het stuur in Japan."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk