Lando Norris: 'Voorlopig niet voor F1-titels vechten met McLaren'

Lando Norris: 'Voorlopig niet voor F1-titels vechten met McLaren'

door Lysanne

McLaren-coureur Lando Norris gelooft dat hij pas na 2025 een kans heeft om een F1-kampioenschap te winnen, dat vertelt hij in een interview met het tijdschrift GQ.

Voorlopig geen F1-kampioenschap voor Norris

Norris is onderweg naar zijn vijfde seizoen in de Formule 1 - het is daarmee zijn vijfde jaar bij 'team papaja', oftewel het welbekende McLaren. Het contract van de 23-jarige is in februari vorig jaar verlengd.

Naast hem zien wij dit jaar een nieuw gezicht, Oscar Priastri. Een gouden combinatie? Als Piastri het waarmaakt, zeker. Maar dat garandeert niet een auto die snel genoeg is.

Lando weet dat hij de komende paar jaar niet vecht voor de F1-titel. Zo groot is de achterstand van McLaren nog op de voorhoede. "Met alles wat ik heb geleerd, zou ik misschien een race kunnen winnen, maar het is onwaarschijnlijk dat ik tot die tijd een kampioenschap win."

Dit komt omdat McLaren nog bezig is met het opbouwen van hun infrastructuur, pas na 2024 en 2025 gaat Norris zich focussen op zijn titelambities.

"Ik weet dat ik in die jaren op de absolute top van mijn kunnen moet staan."

Lando Norris in gesprek met GP

'Hij kan een F1-wereldkampioen worden'

Voor nu weet de Britse coureur dat aan zijn vaardigheden moet werken en zijn kennis moet verbreden.

Zak Brown, de McLaren-baas, heeft van dichtbij de ontwikkeling van Lando de afgelopen maanden meegemaakt en ziet mooie jaren voor zich.

"Ik ben een perfectionist. Ik probeer zo hard als ik kan om een ​​betere coureur te zijn."

Lando Norris

"Hij neemt de dingen die hij serieus moet nemen, heel serieus. Maar hij weet ook dat we in een leuke business zitten met raceauto's. Hij weet het beste uit de auto te halen en de auto tot het uiterste te drijven", vertelde Brown.

"Ik denk dat hij nog tien tot vijftien jaar voor zich heeft; dat zolang we hem een ​​(winnende) auto kunnen bezorgen, hij wereldkampioen zal worden", aldus Brown.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk