Leclerc in schaduw gezet op Imola: ‘Niet blij mee, maar podium voor Tifosi’

Leclerc in schaduw gezet op Imola: ‘Niet blij mee, maar podium voor Tifosi’

door Michael Janiec

Formule 1-coureur en publieksfavoriet Charles Leclerc schitterde door afwezigheid in het huzarenstuk aan het einde van de Imola GP. En dat doet pijn, erkent de Ferrari-coureur.

Leclerc baalt behoorlijk na kleurloze P3 op Imola

Een P3 bij de ‘tweede’ thuisrace van zijn team en daarmee het eerste podium voor Ferrari op Imola sinds 2006, is dan ook de poedelprijs in de ogen van de Monegask.

Leclerc moet zijn meerdere erkennen in zowel Max Verstappen, die de race won, als Lando Norris, die het de Nederlander knap lastig maakte in het slotdeel.

De vrouw die de interviews mag afnemen vlak na de race, opent met een enigszins verdelende vraag: ‘Eerste podium Imola, blij?’, klinkt het.

‘Het is tenminste een podium, maar ik ben echt blij als ik win en vandaag zaten wij er niet bij. Aan begin wilde ik pushen bij Lando, maar later waren ze erg snel’, reageert Leclerc.

De PR-vriendelijke inkopper voor de volgende race, de Grand Prix van Monaco, mag niet ontbreken: “Het is ongelooflijk om hier op het podium te staan met alle Tifosi. Monaco wordt net zo bijzonder als hier. Er is daar ook veel rood en dat is natuurlijk mooi om te zien”, aldus Leclerc.

Leclerc bedankt het publiek in het Italiaans om af te sluiten. Wat er precies gezegd wordt - wij weten het niet. Maar driemaal dankjewel is in ieder geval te horen. Tussen het luide gejuich en gezang op de tribune dan wel. Maar of het publiek tevreden klinkt...?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk