Leclerc met brok in keel na winnen in Monaco: 'Dacht veel aan mijn vader'

Leclerc met brok in keel na winnen in Monaco: 'Dacht veel aan mijn vader'

door Michael Janiec

Charles Leclerc heeft een zware last van zijn schouders kunnen halen door de F1 Grand Prix van Monaco eindelijk te winnen. De Monegask liet de emoties de vrije loop over de boordradio en onderstreepte daarmee dat het behoorlijk diep zat. Hetgeen de Ferrari-coureur ook liet blijken bij het interview vlak na de overwinning.

'Je hebt eindelijk je thuisrace gewonnen… hoe voelt het', opent Jenson Button, die het interview afneemt, waarop Leclerc antwoordt: "Niet uit te leggen. Het is zo een moeilijke race… dat ik hier al twee keer op pole begon en we konden het niet halen. Het betekent zoveel meer nu daardoor. Ik droomde van een F1-coureur worden door deze race…"

Leclerc blikt terug naar de laatste ronden van de race: "Je hoopt in de laatste rondes dat er niets gebeurt en de emoties kwamen. Ik moest aan mijn vader denken, hij heeft alles gegeven zodat ik hier kan staan."

"Ja, het is echt een lastige race. We hadden de marges, maar moesten het ook redden op die banden."

"Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk en het geven van de kans om eindelijk deze race te winnen."

"Het is al zo bijzonder geweest om tijdens de parade zoveel van mijn vrienden op de balkons te zien. Ik wil iedereen zo erg bedanken, zo geweldig", aldus de Ferrari-coureur.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk