Leclerc spreekt verwachtingen uit voor Monaco GP

Leclerc spreekt verwachtingen uit voor Monaco GP

door Michael Janiec

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft zijn vertrouwen uitgesproken in zijn team in aanloop naar de Grand Prix van Monaco dit weekend. Ondanks een enigszins teleurstellende start van het seizoen, heeft Leclerc momentum te pakken met opeenvolgende derde plaatsen in Miami en Imola. Doorpakken is dan ook het uitgangspunt.

Leclerc hoopvol over thuisrace

"Monaco is zo specifiek dat we een beetje vanaf een blanco pagina moeten beginnen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we sterk zullen zijn", vertelde Leclerc aan Sky Sports F1.

De Monegask benadrukte het belang van vrije trainingen voor het opbouwen van tempo op het uitdagende circuit van Monaco.

Leclerc erkent dat hij in het verleden tegenslagen heeft gekend tijdens de Grand Prix van Monaco, maar blijft optimistisch: "Monaco is heel speciaal voor mij... de snelheid was er altijd en dat geeft me het vertrouwen dat dat dit jaar ook het geval zal zijn."

Sky Sports F1-comentator Karun Chandhok gelooft dat de langzame bochten van het circuit van Monaco goed zullen passen bij de Ferrari SF-24, waardoor ze mogelijk Red Bull en McLaren kunnen uitdagen voor de overwinning.

Ferrari in voordeel op Monaco?

Zowel Leclerc als teamgenoot Carlos Sainz lieten zich positief uit over de upgrades die tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna werden geïntroduceerd.

Ondanks een enigszins teleurstellend resultaat, respectievelijk de derde en vijfde plaats, werkten de meegebrachte updates wel degelijk: "Het goede is dat we alles hadden wat we van die upgrades verwachtten", legde Leclerc uit.

Leclerc ging ook in op de recente verandering van zijn race-engineer en benadrukte de uitdagingen van het aanpassen aan nieuwe teamleden halverwege het seizoen.

Hij prees de inspanningen van zijn nieuwe race-engineer, Brian Bozzi, en performance engineer, Johannes Hatz: "Ze hebben ongelooflijk werk geleverd en het ging echt goed."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk