Verstappen verklapt doorslaggevende tactiek bij eindsprint zege Imola

Verstappen verklapt doorslaggevende tactiek bij eindsprint zege Imola

door Michael Janiec

Zowat heel F1-kijkend Nederland hield collectief de adem in toen Lando Norris de ene na de andere seconde uit het ‘gap’ tussen hemzelf en raceleider Max Verstappen snoepte.

Toch wist de regerend wereldkampioen, die in tijden niet zo uitgedaagd werd, weer te onderstrepen waarom niemand hem dit seizoen van zijn vierde wereldtitel zal afhouden.

Veni vidi vici, maar dan met (vrij letterlijk) wat hobbels op de weg naar glorie als broodnodige smaakmaker.

Want je kunt hoog of laag springen over de onmiskenbare dominantie van Max Verstappen - en in hoeverre hij die resultaten dubbel en dwars verdient - maar niets doet het bloed van fans sneller kloppen, dan een duel waarbij twee toppers elkaar tot het uiterste drijven.

Verstappen: 'Gebrek aan data long-runs speelde mee'

In gesprek met Viaplay blikt de onbetwiste WK-leider terug op zijn zwaarbevochten zege. Want wat veroorzaakte die problemen met tempo tijdens die laatste stint op de hards?

“Ja, vooral in de laatste stint, het ging niet goed. Totaal geen grip en temperatuur, dus alleen maar glijden. Op mediums ging het wel. Ik denk als je naar het hele weekend kijkt: niet echt goeie data van de long-runs, dus dat speelde mee”, antwoordde Verstappen.

Het gebrek aan voorbereiding op de harde compound - teambaas Christian Horner, die na de race het medium spreekt, sluit zich aan bij de verklaring van Max: “In de eerste helft van race waren wij in controle, maar daarna ging Lando aanzetten. Je hoorde Max ook klagen. We hadden die harde banden niet getest op de vrijdag en achteraf is dat mogelijk een fout geweest”, aldus de Brit.

Norris bewust dichter bij gelaten

Leidende Verstappen had op Imola, met pakweg twaalf ronden te gaan, zo een 6,5 seconden in zijn zak op Norris. De Nederlander liet achteraf doorschemeren dat hij Norris wel dichter bij moest laten komen om zo het laatste leven in zijn banden vervolgens te benutten om de Brit achter hem te houden op het verraderlijk smalle circuit.

“Ik was voluit aan het trappen, was alles wat erin zat. Als hij dichter bij zou komen, dan werd het lastiger (voor Norris) om te volgen. Dus het kwam erop neer om hem achter mij te houden. Het was lastig, maar ik ben blij. Zeker als je dan niet de snelste bent. Je ziet dat McLaren heel sterk is, dus we moeten wel aan de bak”, aldus Verstappen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk