Leclerc: 'Winnen is wat mij motiveert'

Leclerc: 'Winnen is wat mij motiveert'

door Lysanne

Charles Leclerc weet wat hem te wachten staat na het 2022-seizoen. De Ferrari-coureur verteld dat hij veel geleerd heeft toen - hopelijk genoeg om in 2023 de eerste wereldtitel mee naar huis te nemen.

Groei van Leclerc voor het aankomende seizoen

Wat begon met een top start van het seizoen, veranderde in een onmogelijke opgave voor de Monegask.


Charles wist van de eerste drie races in 2023 twee overwinningen te pakken. Dat in combinatie met vrij vroege betrouwbaarheidsproblemen bij het team van Red Bull Racing zorgde ervoor dat Verstappen al snel een achterstand van 46 punten op Leclerc had.

Helaas was het geluk voor het team van Ferrari van korte duur. Als snel kwamen ze in de knoop met grote strategische fouten, technische problemen en ook fouten van de coureurs zelf. Max Verstappen wist hier omheen te werken en kroop al snel omhoog naar zijn tweede wereldtitel.

Leclerc eindigde het 2022-seizoen op een dichtbije, maar qua punten een verre tweede plek van Max.


Toch houdt hij zijn hoofd omhoog voor wat er in 2023 gaat komen. Zo vertelt hij in een video op zijn YouTube-account hoe hij zich tijdens de winterstop heeft voorbereid om sterker terug te komen en de uitdaging aan te gaan voor de kampioenstitel van het 2023-seizoen. "Natuurlijk, er zijn dagen dat ik niet zo blij ben om te gaan trainen, maar het is het leven, het maakt deel uit van het spel. Winnen is uiteindelijk wat mij motiveert. In 2022 hebben we het niet gehaald, maar ik ben van plan om het dit jaar te doen.", verklaarde hij.

"Van elke fout leer je"

Als Charles Leclerc terugkijkt naar 2022, ziet hij dat hij twee individuele fouten maakte, hiermee verwees hij naar een crash op Paul Ricard en een 'spin' op Imola. Hierover zei hij: "Het is mijn schuld en als ik dit soort fouten blijf maken, dan verdien ik het niet om het kampioenschap te winnen".

Als hij bedenkt of zijn mentaliteit anders is dan het vorige seizoen, antwoordt de coureur als volgt: "Ik denk dat ik volwassen ben... Elk seizoen dat je in de F1 speelt, leer je nieuwe dingen, dus verander je als coureur. Of er een bepaalde verandering is waarbij ik dacht: 'Oké, dit moet ik veranderen', niet echt. Het zijn maar kleine verbeteringen. Na elke fout leer je en groei je, dus ik ben volwassener. Maar er is geen bijzondere verandering geweest."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk