Lewis Hamilton gooit alvast handdoek in ring voor 2024

Lewis Hamilton gooit alvast handdoek in ring voor 2024

Mercedes-coureur, Lewis Hamilton, vreest dat Mercedes de achterstand op Red Bull niet op tijd kan goedmaken voor de start van het volgende Formule 1-seizoen. Dit concludeerde de Brit na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Japan, waar ze meer dan één seconde langzamer waren dan pole-man Max Verstappen.

Red Bull Racing is weer terug waar ze horen dit seizoen, bovenaan de tijdenlijst. De Oostenrijkse renstal had een zeldzame off-weekend in Singapore, waar ze buiten de top tien kwalificeerde. De race werd afgesloten met een P5 en P8.

In Japan was het echter weer zoals vanouds. Verstappen pakte pole, met een gigantisch gat een halve seconde op dichtstbijzijnde rivaal Oscar Piastri.

Hamilton kwalificeert als zevende, met een achterstand van meer dan één seconde op de Nederlander. Dit liet de zevenvoudig-wereldkampioen met de vraag of ze deze enorme achterstand nog wel kunnen goedmaken in aanloop naar volgend seizoen.

‘We hebben goeie stappen gemaakt deze dag’ 

Ondanks een moeizame kwalificatie, was Hamilton nog altijd blij met de progressie ten opzichte van de vrijdag.

"Gisteren was verschrikkelijk, maar we hebben vannacht een aantal goede veranderingen doorgevoerd, en de auto voelde vandaag echt goed aan, dus ik was er veel blijer mee. Echter zijn we helaas niet snel genoeg. We moeten er gewoon aan blijven werken. We zijn ver verwijderd van downforce aan de achterkant van de auto, dus daarom zijn we zo langzaam in de eerste sector. Maar de ronden voelden desondanks erg goed aan,” aldus de Brit.

Hamilton erkend twijfels: ‘Het zal heel moeilijk worden om het gat te dichten’ 

Het matige weekend van Mercedes en Hamilton, brengt twijfels bij de Brit over volgend seizoen.

"We zijn één seconde verwijderd van pole, het is te gek voor woorden. Om dat gat voor volgend jaar te dichten is zeker zorgwekkend voor ons als team. Voor mij is dat een duidelijk concept. Voor mij is het 100% duidelijk dat we ervoor moeten zorgen dat we dat voor volgend jaar veranderen, wat hopelijk ook gebeurt."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk