Marko ziet serieuze concurrent in Japan: 'kan in ons nadeel werken'

Marko ziet serieuze concurrent in Japan: 'kan in ons nadeel werken'

door Jarlo

De kwalificatie van de Grand Prix van Japan zit erop, en Max Verstappen is weer terug op pole position, na een zwaar weekend in Singapore vorige week. De Nederlander overklaste het veld door pole te pakken met bijna zes tiende.

Red Bull-adviseur, Helmut Marko, was logischerwijs lyrisch over de dominante prestatie van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de race in Japan. Volgens de Red Bull-topman, was de prestatie des te knapper, omdat McLaren op bepaalde delen van het circuit sneller was. De Oostenrijker ziet dan ook “een grote uitdaging” voor de race van morgen.

Volledige reactie Marko: ‘daarom was Max extra gemotiveerd’

In gesprek met de Oostenrijkse zender ORF, reageerde Marko op de kwalificatie van Verstappen.

"Het is ongelooflijk wat voor ronde Max daar reed. Vijf tienden sneller, en McLaren heeft een betere auto in de snelle bochten. Toch had Max de beste tijd in sector één. Hij was het hele weekend erg gemotiveerd. Singapore zat hem dwars: niet alleen de prestaties, maar ook het commentaar. Hier laat hij zien dat hij nu al de snelste en de beste is."

Marko: ‘dat kan ons in problemen brengen’

Volgens de Oostenrijker betekent dit echter niet dat de race hetzelfde zal zijn. Hij verklaart wat een nadeel kan zijn voor de race:"McLaren heeft, als het nog heter wordt, het voordeel van twee sets harde banden. Wij hebben er maar één. Maar als het een twee-stopper wordt en we liggen voor, dan denk ik dat we gaan winnen. De bandenslijtage is echter extreem hoog, dus het zal zeker moeilijk worden om het met twee stops te redden," aldus Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk