Lewis Hamilton laakt critici: ‘Wil mijn tegenstanders kapotmaken’

Lewis Hamilton laakt critici: ‘Wil mijn tegenstanders kapotmaken’

door Michael Janiec

Lewis Hamilton weigert zich te laten definiëren door recente tegenslagen. Ondanks een twee jaar durende reeks zonder overwinningen met Mercedes, brandt het vuur van de zevenvoudig WK nog steeds.

In een recent interview met GQ Sports waarschuwde de coureur zijn rivalen: "Ik wil elk ander team vernietigen."

Lewis Hamilton nog steeds een 'killer'

"Ik zie dit (overstap naar Ferrari) niet als een uitweg. Mijn toewijding aan het team is precies hetzelfde als voorgaande jaren: Ik wil elk ander team afmaken. We willen ze verslaan."

Hamilton nog steeds bloeddorstig…

Hamilton erkent dat het team het moeilijk heeft sinds de reglementswijzigingen. Toch blijft zijn zelfvertrouwen onveranderd: "Ik heb alles gemanifesteerd wat ik ooit heb willen doen. Ik doe het elk jaar. Werken met Tommy (Hilfiger). Een wereldkampioenschap winnen. Records breken. En dus heb ik wat andere plannen voor de toekomst."

Die plannen omvatten een triomfantelijk vertrek bij Mercedes: "Maar voor nu ga ik Mercedes dit jaar zo hoog mogelijk tillen. Mijn aanpak blijft hetzelfde, tot het einde. Ik kan me niet te veel laten afleiden door wat er daarna gebeurt. Daar kun je pas volgend jaar echt gebruik van maken", aldus Hamilton.

Voorlopig moet de Britse F1-topper het doen met een magere acht punten uit drie wedstrijden, goed voor een tiende stek in de WK-tussenstand.

Aangezien de strubbelingen van Mercedes voortduren, zal het interessant zijn om te zien hoe het team weet te presteren op een traditioneler circuit zoals Suzuka. Hobbelig asfalt, zoals op de recente straatcircuit, zou de porpoising-problemen waarmee het team nog worstelt enigszins moeten indammen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk