Lewis Hamilton prijst ‘fantastische’ rechtelijke uitspraak tegen Nelson Piquet

Lewis Hamilton prijst ‘fantastische’ rechtelijke uitspraak tegen Nelson Piquet

door Michael

Lewis Hamilton zegt aangenaam verrast te zijn door het handelen van de Braziliaanse regering. Een civiele strafrechtelijke procedure tegen drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, vanwege zijn racistische uitlatingen over Hamilton, kon op het nodige draagvlak rekenen bij het gerechtshof en de Braziliaan moet een behoorlijke boete betalen.

Hamilton aangenaam verrast met het handelen van Braziliaanse regering

De vader van Kelly Piquet is opgedragen om een boete te betalen van 5 miljoen Real, ongeveer $900.000, vanwege ‘morele schade’. Piquet noemde de Brit meerdere keren een ‘neguinho’ eind 2021. Dat vertaalt naar ‘kleine zwarte man’.

Een civiele rechtszaak werd in het leven geroepen door een collectief van LGBTQ+-bewegingen. De aanklager eiste in eerste instantie een boete van 10 miljoen Real. Het ziet er op moment van schrijven niet naar uit dat Piquet niet in hoger beroep gaat tegen de uitspraak en lagere boete.

"Ik geloof nog steeds dat we mensen die over het algemeen vol haat zitten geen platform moeten geven", vertelde Hamilton aan de pers vanuit Melbourne.

"Ik wil mijn erkentelijkheid betuigen aan de Braziliaanse regering. Het is verbazingwekkend wat ze hebben gedaan door iemand ter verantwoording te roepen en te laten zien dat het niet getolereerd wordt."

Lewis Hamilton

"Racisme en homofobie zijn onaanvaardbaar en er is geen plaats voor in onze samenleving. Ik vind het geweldig dat ze hebben laten zien dat ze ergens voor staan. Ik wou dat meer regeringen dat zouden doen", aldus Hamilton.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk