Verstappen nog ziek als een hond in Djedda: voelde alsof ik een long miste

Verstappen nog ziek als een hond in Djedda: voelde alsof ik een long miste

door Michael Janiec

Max Verstappen had het flink te pakken vooraf aan de Saoedische Grand Prix. De Red Bull Racing-coureur is in details getreden over hoe ziek hij destijds echt bleek. Verstappen reisde een dag later naar Djedda, omdat hij nog niet fit bleek. Ook op het circuit was Verstappen nog niet helemaal fit destijds.

Verstappen onthult: nog steeds niet fit in Djedda

Achteraf is de herstelrit naar P2 des te knapper. Verstappen wist zich van P15 naar de tweede stek te vechten en finishte met de snelste ronde achter teamgenoot Sergio Perez, waardoor hij nipt de leiding in het kampioenschap hield.

Want zo fit was de regerend wereldkampioen F1 namelijk nog niet, toen hij later op die vrijdag in de auto stapte: "Thuis was ik echt ziek", erkende Verstappen bij aanvang van de Australische GP in Melbourne.

"Ik kon nauwelijks rondlopen en het voelde alsof ik een long miste. Ik ging naar het weekend en geloofde echt dat het weg was. Want normaal als je ziek wordt, zoals twee, drie dagen nadat je normaal gesproken in orde bent, kun je gewoon je trainingen doen."

Max Verstappen

Op adem moeten komen

"Maar toen ik in VT1 in de auto sprong, zelfs maar één stint, voelde het alsof ik twee ronden moest herstellen om normaal te kunnen ademen. Ik had er het hele weekend last van en dat vond ik niet leuk, want het was een van de eerste races waarin ik het gevoel had dat ik fysiek beperkt was."

"Dat is echt frustrerend als je in de auto zit, maar sindsdien probeer ik eraan te werken, het te verbeteren, en ik denk dat het een stuk beter is geworden, dus dit weekend moet het goed komen", vervolgde hij.

Het wederom niet doorgaan van de Chinese GP - de Nederlander kijkt daar met gemengde gevoelens naar met zijn fysieke gesteldheid in het achterhoofd: "Sindsdien heb ik het een beetje moeilijk, vooral de laatste race. Dus voor mij zijn die drie weken bedoeld om weer helemaal fit te worden en een volledig programma te volgen."

"Op een bepaalde manier is het nu waarschijnlijk leuk, maar normaal gesproken zou ik liever blijven racen als je je gewoon goed voelt", aldus Verstappen.

Verstappen wil bovenal een normaal weekend zonder gekke dingen op Albert Park. Een overwinning voor Red Bull Racing blijft eveneens het doel.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk