Marko mist Mateschitz enorm: ‘Doel is nalatenschap verdedigen’

Marko mist Mateschitz enorm: ‘Doel is nalatenschap verdedigen’

door Michael Janiec

Helmut Marko geeft toe dat hij de in oktober 2022 overleden oprichter van Red Bull Racing, Dietrich Mateschitz, nog enorm mist. Een lange, hechte vriendschap tussen de twee kwam ten einde, nadat Dietrich aan kanker overleed. De 78-jarige teamadviseur wil zijn kameraad en zakenpartner een laatste dienst bewijzen door succesvol het wereldkampioenschap in 2023 te verdedigen met het F1-team.

Marko stelt doel na verlies Dietrich Mateschitz

Het overlijden van Mateschitz markeert het ‘tweede grote verlies’, zo vertelt Marko in gesprek met RTL. In 2019 overleed Niki Lauda. De teamadviseur trok veel op met de drievoudig wereldkampioen. De twee zaten bijvoorbeeld steevast aan het ontbijt samen tijdens Grand Prix-weekenden.

Marko zegt dat het verlies van Mateschitz nog dagelijks voelbaar is: "Ik mis hem enorm. We willen nu voortbouwen op de successen van 2022, het team blijven leiden in de nalatenschap van Dietrich en met zijn geest het wereldkampioenschap verdedigen."

Alleen verdergaan

Na het overlijden van de oprichter is de dynamiek tussen het F1-team en het hoofdkantoor van Red Bull ook veranderd: "Ik heb niet langer de mogelijkheid om op hetzelfde niveau ideeën uit te wisselen."

Mateschitz was de man van de visie: ‘altijd vooruitziend en optimistisch’ en ‘nooit destructief’, vervolgde Marko.

Tenslotte blikt Marko nog terug op de allerlaatste ontmoeting met Mateschitz, een maand voordat hij overleed. Ook Max Verstappen was erbij: "Didi en Max vonden raakvlakken door het voetbal. Ik keek naar het meer."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk