Nieuwe Ferrari-teambaas ‘heel capabel’ - Christian Horner

Nieuwe Ferrari-teambaas ‘heel capabel’ - Christian Horner

door Michael

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht dat Frédéric Vasseur het naar behoren zal doen als de nieuwe teambaas van Ferrari. Het wordt volgens de Brit interessant om te zien hoe de Fransman de leiding op zich neemt bij het historische F1-team.

Horner reageert op vertrek Binotto

Na een continuïteit van vier jaren, waarin de drie topteams dezelfde teambaas naar voren schoven, is het tijd voor een wissel. In plaats van Mattia Binotto zal Vasseur voortaan Toto Wolff en Christian Horner vergezellen aan tafel.

De laatstgenoemde blikt alvast vooruit, maar staat eerst stil bij het voortijdige vertrek van Binotto. De in Zwitserland geboren Italiaan zou eigenlijk nog een jaar langer blijven bij Ferrari. Het volbrengen van zijn levenswerk komt daarmee eerder dan gehoopt tot einde.

"Het is interessant om te zien wat er veranderd is", begint Horner in gesprek met Motorsport Magazine.

De Brit is compassievol richting zijn vertrekkende concullega: "Ik heb medelijden met Mattia, want hij heeft het vorig jaar eigenlijk best goed gedaan. Ferrari maakte een grote stap ten opzichte van het seizoen ervoor, zeker als je ziet waar ze toen stonden. Het moet zwaar voor hem zijn na een lange periode, waarin hij zoveel voor het team had gegeven."

Verandering in dynamiek 

Maar (terug naar) de situatie voorhand: wat verwacht Horner van Vasseur in zijn eerste jaar bij Ferrari als teambaas? "Het zal wel interessant zijn om te zien of Fred tijdens meetings nog op dezelfde punten dwars ligt als in de tijd dat hij teambaas van Sauber was. Hoe dan ook: hij is zeer capabel. Dus ja, dat wordt interessant om te zien."

Horner sluit af door te zeggen dat het niveau van teambazen in F1 over het algemeen vrij hoog ligt. Het zal interessant worden hoe de komst van Vasseur de dynamiek in toekomstige vergaderingen van de F1-commissie zal beïnvloeden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk