Marko onthult verhaal achter verloren weddenschap met Horner

Marko onthult verhaal achter verloren weddenschap met Horner

door Jarlo

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko, heeft onlangs onthuld wat precies de aanleiding was voor de weddenschap die hij is aangegaan met Red Bull Racing-teambaas Christian Horner afgelopen weekend.

Het was geen geweldige start op het Yas Marina Circuit voor het team van Red Bull Racing. In de eerste vrije training reden twee rookies in de auto's van Max Verstappen en Sergio Perez. De twee zojuist genoemde kwamen pas voor het eerst in actie tijdens de tweede vrije training, waarin een hoop ontevredenheid merkbaar was bij de rijders van de Oostenrijkse renstal. De balans van de RB19 was niet al te best, en daardoor kwam de Nederlander niet verder dan de derde plek in vrije training twee, en de zesde plaats in de derde vrije training.

Door de matige vrije trainingen van Red Bull in Abu Dhabi, was er enige twijfel binnen kamp Red Bull. Zou de auto wel goed genoeg zijn om mee te doen voor de overwinning? Marko dacht in tegenstelling tot Horner van niet. De Oostenrijker wilde zelfs zo ver gaan, om er een weddenschap tegenover te zetten. Deze weddenschap was als volgt: Kwalificeert Verstappen in de top twee tijdens de kwalificatie, dan krijgt Horner 500 euro.

Marko bevestigt verhaal achter weddenschap met Horner

Verstappen wist zijn RB19 notabente op pole position te zetten, waardoor Marko uiteindelijk de weddenschap verloor. De Oostenrijker moest daardoor 500 euro overmaken naar de teambaas van Red Bull Racing.

In gesprek met Sky Sports Germany, verklaarde Marko in zijn eigen woorden wat het volledige verhaal was achter de weddenschap.

"Het was een kleine motivatieboost. Ik geloofde echt wel dat het mogelijk was voor Verstappen om pole position te pakken. Het geld gaat naar de monteurs om 's avonds wat te kunnen drinken, dus het was meer een sociaal doel."

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

'We hadden dit nooit kunnen dromen'

Tot slot blikte Marko nog even kort terug op het seizoen van 2023, een seizoen waar de Oostenrijker 'nooit van heeft kunnen dromen'.

"Iets waar we nooit van hadden gedroomd, en wat we ons niet konden voorstellen. Het vertrouwen nam van overwinning naar overwinning steeds verder toe. Max (Verstappen) is echt boven zichzelf uitgestegen."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk