Marko ontkent geruchten rondom rijderswissel in Imola

Marko ontkent geruchten rondom rijderswissel in Imola

door Jarlo

Helmut Marko heeft onlangs pikante geruchten omtrent Daniel Ricciardo naar de prullenbak verwezen. Zo wordt er al enige tijd geschreven en gesproken over een vroegtijdig vertrek van de Australiër. Dit zou alles te maken hebben met de zeer matige seizoensstart van de coureur. Deze geruchten schieten bij Marko duidelijk in het verkeerde keelgat. De adviseur reageert licht geïrriteerd in een column.

Daniel Ricciardo kende misschien wel één van de matigste seizoenstarts uit zijn Formule 1-carrière. Zo pakte de Australiër geen enkel punt in de eerste vijf races dit seizoen. Daarnaast werd de Honey Badger helemaal zoek gereden door teamgenoot Yuki Tsunoda.

Om deze reden werd Liam Lawson al enige tijd genoemd als aanstaande vervanger van Ricciardo. De Nieuw-Zeelander mocht in 2023 al eerder een periode invallen voor de 34-jarige. Hij maakte in de vijf races die hij mocht rijden veel indruk op vriend en vijand, waar hij gelijkwaardige resultaten behaalde in vergelijking met Tsunoda.

Marko: 'Helemaal niets gepland voor Imola'

Ricciardo moet al een tijd vrezen voor zijn stoeltje. De Red Bull-familie staat bekend om haar harde aanpak als het gaat om rouleren met coureurs. Zo kreeg Max Verstappen na vijf vier races in 2016 al de kans om te promoveren naar Red Bull Racing ten koste van Daniil Kvyat.

Of Lawson zo'n zelfde kans zou krijgen? Al voor de aanstaande Grand Prix van Imola? Niets daarvan, althans, voorlopig niet. Marko geeft aan dat Ricciardo gewoon namens Visa Cash App RB meedoet in Italië. Dat vertelt de teamadviseur in een Column voor Speedweek.com.

“De geruchten dat Ricciardo op Imola wordt vervangen door Liam Lawson zijn onzin. Liams manager uit Nieuw-Zeeland, blijkbaar, heeft hij bepaalde dromen die bekend zijn gemaakt via de media. Er is helemaal niets gepland voor Imola, maar natuurlijk zullen we hier in de toekomst naar kijken.”

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk