Hamilton: 'Transitie van Mercedes naar Ferrari voelt raar'

Hamilton: 'Transitie van Mercedes naar Ferrari voelt raar'

door Michael Janiec

Zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton geeft toe dat zijn aanstaande overstap naar Ferrari een emotionele achtbaan is. De Brit rijdt nog altijd voor Mercedes in 2024, het team waarmee hij van 2014 tot 2020 zes WK's won.

Het verlaten van een team dat hem vanaf het begin van zijn carrière heeft gekoesterd, is moeilijk voor Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur sprak onlangs met CBS News over zijn 'vreemde' overgang in de aanloop naar zijn overstap naar Ferrari in 2025.

Hamilton: 'We bestaan om te winnen'

Het nieuws van zijn overstap kwam voor velen als een schok, zeker gezien Hamiltons toewijding aan Mercedes tijdens zijn carrière. Hamilton zelf benadrukt dat er geen kwaad bloed is, maar erkent wel dat het gebrek aan recente overwinningen een factor is die meespeelt: "Ik ga niet weg omdat ik daar ongelukkig ben. Ik ga niet weg vanwege relatieproblemen. Ze hebben me door dik en dun gesteund. Dus het is zeker een vreemde overgang op dit moment," erkende de Brit.

Terwijl Mercedes worstelt om te concurreren, heeft Hamilton sinds de Grand Prix van Saudi-Arabië van 2021 geen overwinning meer behaald. Ondanks de uitdagingen blijft Hamilton gefocust op verbetering. Hij benadrukt het belang van teamwerk voor toekomstig succes, een kwaliteit die hij zelfs zonder persoonlijke overwinningen de moeite waard vindt.

"We bestaan om te winnen. En als je niet wint, moet je perspectief veranderen. En dan gaat het alleen nog maar over achtervolgen en over verbeteren. Maar het gaat ook over samenkomen. Hoe kunnen we verbeteringen aanbrengen? Hoe komen we weer waar we willen zijn? En iedereen bij elkaar brengen. Ik geniet echt van die ervaring", benadrukte Hamilton.

Als hij over zijn reis nadenkt, benadrukt Hamilton het belang van groot dromen. Hij had namelijk nooit gedacht dat hij zo'n grote invloed zou kunnen hebben op de diversiteit binnen de sport en de verschillende industrieën.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk