Bevestigd: Verstappen krijgt geüpgraded bolide voor GP Imola

Bevestigd: Verstappen krijgt geüpgraded bolide voor GP Imola

door Jarlo

Goed nieuws voor Max Verstappen. Red Bull Racing brengt een upgrade mee naar het eerstvolgende raceweekend in Imola. Dit heeft teamadviseur Helmut Marko recent bevestigd in gesprek met de Oostenrijkse media. Verder blikte Marko ook terug op het afgelopen raceweekend in Miami.

Max Verstappen moest voor de tweede keer dit seizoen toekijken hoe een collega er met de winst vandoor ging. Waar Carlos Sainz de ban wist te breken tijdens race drie in Australië, deed Lando Norris het 'onmogelijke' opnieuw`: Max Verstappen verslaan. De McLaren had duidelijke de betere racepace in het tweede gedeelte van de wedstrijd. De Brit reed om deze reden relatief onbedreigd naar zijn allereerste zege in de Formule 1.

Marko: 'Upgrade naar Imola waar ik veel van verwacht'

Red Bull wil maar al te graag terugslaan na een 'slecht' weekend in Miami. Dit moet gebeuren met een kersverse upgrade op de RB20. In een terugblik op het raceweekend bij OE24 bevestigt Helmut Marko dat zijn team groots gaat uitpakken in Italië.

 "Ik maak me geen zorgen over Norris na zijn overwinning in Miami. Hij staat nog altijd meer dan 50 punten achter (op Verstappen). Bovendien brengen we een upgrade naar Imola, waar ik veel van verwacht. Maar Miami laat zien dat we ons moeten concentreren op de sportieve kant van de zaak."

Helmut Marko - Red Bull Racing-adviseur

'Waren te langzaam in Miami'

Ondanks een acceptabele voorsprong op de concurentie, hebben McLaren en Norris wel de boel wakkergeschud. Wat was er in vredesnaam aan de hand met Red Bull Racing in Miami? Daar heeft Marko geen specifieke reden voor: "We waren gewoon te langzaam. Max gelooft dat het niet zo ernstig was. Feit is dat we langzamer waren dan McLaren."

Of Norris de race ook had gewonnen zonder hulp van de safetycar? Daar is de adviseur niet zeker van: "Norris zou het moeilijk hebben gehad om het gat achter Max te dichten en inhalen in Miami is ook erg moeilijk," aldus Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk