Marko onderstreept pijnlijke realiteit: ‘Niemand kan Verstappen verslaan nu’

Marko onderstreept pijnlijke realiteit: ‘Niemand kan Verstappen verslaan nu’

door Michael Janiec

Terwijl de frustraties bij zijn rivaal Lewis Hamilton zich opstapelen, lijkt Max Verstappen ook in 2024 amper of geen weerstand te krijgen op weg naar de volgende wereldtitel. Red Bull-teamadviseur legt na de Japanse GP (die Verstappen won) de vinger op de zere plek. Er komt ook niemand anders aan te pas momenteel - simpelweg omdat de drievoudig wereldkampioen onverslaanbaar is.

Het F1-team van Red Bull Racing weet na een rumoerige periode door te pakken. In de praktijk betekent het eigenlijk ‘business as usual’: de winnende vorm doorzetten met Max Verstappen als de zogenaamde kapitein van het schip; de drijvende kracht achter het 'roer' van de RB20.

Ook de tweede stuurman, Sergio Perez, deed in Japan wat van hem werd verwacht. Zodoende is de volgende 1-2 finish van 2024 een feit. En dat Red Bull óók op zo een klassiek circuit de maatstaf is, voorspelt weinig goeds voor de kansen van de concurrentie op de reeks van Europese banen.

Helmut Marko: 'Niemand kan Max Verstappen verslaan'

Marko spreekt dan ook van een topweekend in Japan en wijst naar het nog altijd uitzonderlijke aanpassingsvermogen van het collectief: "De pitstops waren supersnel en de strategie was perfect. Bovendien hebben we de vleugelafstelling voor de race aangepast. We hebben heel goed gereageerd op de gewijzigde omstandigheden", verklaarde de 80-jarige Oostenrijker.

En wie dacht dat een zeldzame DNF bij de Australische GP Verstappen zou weerhouden van het doorzetten van zijn dominante vorm… Think again, aldus Marko: "Niemand kan Verstappen verslaan."

Of de ‘ontdekker’ van de beste F1-coureur in jaren Verstappen óók de overige 20 Grands Prix ziet winnen? Marko moet vooral lachen om die vraag en voegt daaraan toe: "Daar wil ik nog helemaal niet aan denken. Maar Max heeft alles onder controle."

Dat Verstappen zijn snelste ronde op oud rubber wist te rijden… in de optiek van Marko onderstreept dit gegeven nogmaals hoe de vork in de steel zit: "Dat is een psychologisch statement naar de rest [van de coureurs] om ze te laten zien, 'hé, dit is waar ik voor sta'," aldus Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk