Marko schrok zich een hoedje bij start GP Miami: 'Dacht bij mezelf: in godsnaam'

Marko schrok zich een hoedje bij start GP Miami: 'Dacht bij mezelf: in godsnaam'

door Jarlo

Helmut Marko kwam afgelopen weekend tijdens de GP van Miami met de schrik vrij. De teamadviseur zag hoe Sergio Perez bijna teamgenoot Max Verstappen om ver kegelde tijdens de start. Marko vertelde aan de Oostenrijkse media hoe hij dit spannende moment beleefde.

Sergio Perez startte de Grand Prix van Miami op de vierde positie. De Mexicaan had een wereldstart, waardoor hij gelijk in de positie kwam om beide Ferrari's in te halen. Dit ging echter fout. De Red Bull Racing-coureur remde veel te laat en schoot door. Hij miste daarbij op een haartje de achterkant van Max Verstappen.

Het vastslaan van de remmen heeft de banden van Perez flink beschadigd. Hiervan zou de Mexicaan in het vervolg van de race nog last hebben. Het was hoe dan ook geen geweldige race voor de Oostenrijkse renstal. Verstappen kon het tempo van racewinnaar Lando Norris niet bijbenen en teamgenoot Perez eindigde smaakloos vierde.

Marko: 'Ik dacht bij mezelf: 'in godsnaam'

Marko verscheen onlangs voor de camera van OE24. De Oostenrijker nam ons mee naar het moment, de start van de GP in Miami.

"Toen Perez na de start in de eerste bocht bijna een crash veroorzaakte, dacht ik bij mezelf: 'In godsnaam!' Het deed me denken aan Mexico, waar de Checo ook zo'n manoeuvre deed in de eerste bocht. Godzijdank is het goed afgelopen, het zou natuurlijk ons Waterloo zijn geweest, als hij Max had uitgeschakeld. Het feit dat Leclerc geen goede start kende, verleidde Checo tot deze actie."

Helmut Marko - Red Bull Racing-coureur

'Goede race van Checo'

Ondanks een hartverzakking van Marko, moet hij wel toegeven dat Perez een 'goede' race afwerkte: "Over het geheel genomen liet Checo een goede racepace zien: zijn achterstand was aanvaardbaar. En hij had ook het geluk dat Sainz een tijdstraf kreeg, waardoor hij opschoof naar de vierde plaats, vanwaar hij startte. Wat indrukwekkend was, was hoe hij Norris achter zich hield in de veel snellere auto," aldus Marko.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk