Marko velt oordeel over hardleers Mercedes en Ferrari: "Nog niet problemen opgelost"

Marko velt oordeel over hardleers Mercedes en Ferrari: "Nog niet problemen opgelost"

door Lysanne

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is de grootste uitdager van het Oostenrijkse team niemand anders dan Aston Martin. Ferrari en Mercedes zouden namelijk te veel problemen hebben om met het team te concurreren.

'Geloven niet dat zij hun problemen op orde krijgen'

Hoewel het lijkt dat niemand in de buurt van Max Verstappen en Sergio Perez kan komen, is er toch één coureur die met grote stappen het gat probeert te dichten met de Red Bulls. Verstappen wist met ruim elf seconden voorsprong op Perez over de finishline te komen, gevolgd door Fernando Alonso pas 27 seconden later.

Niet alleen teams, maar ook coureurs voorspellen dat dit het jaar is en gaat worden van Max Verstappen. Terwijl ze binnen het team juist voorzichtig zijn met het voorspellen van de overwinningen, denkt Helmut Marko er heel anders over. Volgens hem komt het allemaal goed, zeker omdat Ferrari en Mercedes hun zaken niet op tijd op orde gaan krijgen dit seizoen. 'Wij geloven niet dat Ferrari en Mercedes hun problemen onder controle krijgen. We zien Aston Martin dan ook als eerste achtervolger '', vertelde Marko tegen Kleine Zeitung.

Upgrades of downgrades

Bij Ferrari is het probleem duidelijk, zowel vorig seizoen als tijdens de start van dit seizoen hadden zij last van de betrouwbaarheid van de motor. Marko is daarom ook erg verrast dat het Italiaanse renstal dit probleem nog niet wist te verhelpen. Bij Mercedes klieren ze nog steeds met het concept van de auto.

"Ze willen hun concept helemaal omgooien. Daar gaan we niet over. Het wordt ook ontzettend moeilijk voor ze, met het kostenplafond kunnen ze niet onbeperkt nieuwe onderdelen leveren '', aldus Marko. Mercedes komt al met upgrades van hun auto tijdens de aanstaande race in Jeddah, al verwacht het Mercedes-team er zelf niet al te veel van.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk