Max Verstappen deelt strijdplan in afwachting van Spaanse GP

Max Verstappen deelt strijdplan in afwachting van Spaanse GP

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft na (letterlijk) wat hobbels op de weg weer de wind in de rug. De Canadese Grand Prix in Montreal viel ten prooi aan de drievoudig wereldkampioen. Geheel in stijl én zoals wij in het verleden vaak zagen: vanuit een underdog-positie, zonder steken te laten vallen, naar de terechte winnaar door zijn mega-dosis aan talent. Die opsteker is dan ook het uitgangspunt in de aanloop naar de race dit weekend op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Max Verstappen deelde zijn gedachten over de komende F1 Grand Prix van Spanje in de preview op zijn website, waarbij hij stilstond bij de voorbereidingen en het ontwerp van zijn nieuwe helm.

Hij vertelde dat hij na een aantal Europese races de afgelopen week in de fabriek van het team in Milton Keynes was om zich voor te bereiden op de GP van Spanje, de eerste in een reeks van drie opeenvolgende races van de triple-header.

Verstappen is enthousiast over het debuut van zijn nieuwe oranje helm in Barcelona, die een eerbetoon is aan zijn fans: "Als eerbetoon aan mijn fans en al hun support staan ze op die helm en ik vind dat het uiteindelijke ontwerp met alle details er heel gaaf uitziet."

Verstappen haalde in de preview ook herinneringen op aan zijn positieve ervaringen op het Circuit de Barcelona-Catalunya, met name zijn eerste Formule 1-zege daar.

'Momentum uit Canada vasthouden'

Hij wijst naar de karakteristieken van het circuit: de afwisseling van bochten met hoge en lage snelheid. Hetgeen in het voordeel van zijn RB0 zou moeten werken: "Het heeft een goede mix van hoge en lage snelheidsbochten en we behalen er doorgaans goede resultaten, dus hopelijk kunnen we de prestaties van de auto dit weekend maximaliseren", aldus Verstappen.

Vooruitkijkend naar het weekend, hoopt de Nederlander het momentum van hun succes in Canada vast te houden: "We proberen het momentum vanuit Canada vast te houden, dus we kijken uit naar de race dit weekend met hopelijk goed weer!"

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk