Russell schuldbewust na touche met Verstappen: 'Maar blinde hoek'

Russell schuldbewust na touche met Verstappen: 'Maar blinde hoek'

George Russell kijkt terug op een raceweekend in Las Vegas dat inmiddels zijn seizoen omvat: 'teleurstellend met potentie op beter'. Het late touche met racewinnaar Max Verstappen, wat naast bodywork-schade de Britse Mercedes-coureur een vijfseconden-straf opleverde, staat echter centraal in het gesprek met Viaplay.

Russell schuldbewust, maar machteloos in contact met Verstappen

Russell eindigde de race uiteindelijk als achtste, een plek achter teamgenoot Lewis Hamilton. De laatstgenoemde liep een lekke band op en zag eveneens de kans op een beter resultaat uit elkaar vallen.

De teleurstelling is dan ook voelbaar bij de Brit: “Een gemiste kans wederom. Kans op podium was er, maar toen met Max… helemaal mijn schuld, ik zag hem niet in de blinde hoek. Ik had hem niet verwacht daar, want op het rechte stuk erna zou ik toch kunnen inhalen”, verklaart Russell aan Viaplay.

'Niet verwacht dat Verstappen daar zou aanvallen'

Enig water bij de azijn dan maar? Russell ziet gelukkig nog pluspunten: “Het is jammer dat de safetycar kwam, want ondanks de schade waren we nog snel.”

Een uitgebreide uitleg over zijn touche met Verstappen is hij de Nederlandse fans in ieder geval niet meer verschuldigd: “Ook al had ik hem gezien, dan had ik hem gelijk teruggepakt met DRS. Je kunt niet naar de bocht blijven kijken en in je spiegels. Een blinde hoek. Ik zat fout en het is niet anders.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk