Max Verstappen vandaag voor het eerst in actie met gloednieuwe RB20!

Max Verstappen vandaag voor het eerst in actie met gloednieuwe RB20!

door Jarlo

Racingnews365 heeft gemeld dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen vandaag (13 februari) voor het eerst in actie zal komen met zijn gloednieuwe RB20. Deze zogenaamde 'shakedown' zal deze ochtend plaatsvinden op het Circuit van Silverstone.

De shakedown zal niet gedaan worden met de klassieke Red Bull Racing-livery. De Oostenrijkse renstal zal, net zoals voorgaande jaren, aantreden met een speciale kleurstelling. Dit is enigszins logisch te noemen, aangezien de officiële nieuwe Red Bull-bolide voor 2024 pas op donderdag 15 februari gepresenteerd zal worden aan de buitenwereld.

Plannen rondom presentatie RB20 in gevaar`?

Dit is zoals gezegd vooralsnog de geplande datum voor de car launch van Red Bull Racing. Of dit ook de datum blijft, is nog maar de vraag. Doordat het uitgebreide onderzoek van teambaas Christian Horner hoogstwaarschijnlijk niet afgerond zal worden voor 15 februari, ligt een verplaatsing van de car launch op de loer.

Laatste details omtrent shakedown RB20

Terug naar de orde van de dag. In totaal mag het team van Red Bull een maximaal aantal van 200 kilometer afleggen op het legendarische Formule 1-circuit. Naast Verstappen, is ook de verwachting dat teamgenoot Sergio Perez zijn eerste meters met de bolide zal maken.

Tijdens de shakedown, mogen alleen de demonstratiebanden van Pirelli gebruikt worden. Dit zodat er nog geen extra bandendata vergaart kan worden. De shakedown is immers alleen bedoeld om een eerste indruk te kunnen krijgen van de auto.

Of het traditionele Britse weer nog zal toeslaan? Nee. De weersverwachtingen zien er positief uit, waarbij de vooruitzichten wijzen op een droge sessie voor het team uit Milton Keynes.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk