RB-coureur Yuki  Tsunoda wil RBR verslaan: 'Willen met ze vechten!'

RB-coureur Yuki Tsunoda wil RBR verslaan: 'Willen met ze vechten!'

door Michael Janiec

Visa Cash App RB-coureur Yuki Tsunoda neemt geen blad voor de mond over de ambities van zijn team voor het komende F1-seizoen. De Japanse coureur, die zijn vierde jaar in de sport ingaat, heeft verklaard dat RB op de lange termijn het doel heeft om ‘te vechten tegen Red Bull’, het dominante team in het kampioenschap.

Deze gewaagde uitspraak resoneert met de belangrijke veranderingen die RB, voorheen AlphaTauri, onderging. Ze profiteren nu van een nauwere samenwerking met Red Bull Racing, gebruiken hun onderdelen en breiden zelfs hun aanwezigheid in Groot-Brittannië uit door de aero-afdeling dichter bij de basis van het hoofdteam te vestigen.

'In toekomst tegen Red Bull Racing strijden'

"Ons doel is niet alleen om in de top 10 te komen, maar we hopen dat we op een gegeven moment in de toekomst ook tegen Red Bull kunnen strijden," verklaarde Tsunoda aan Motorsport.com.

De teamgenoot van Daniel Ricciardo ziet de samenwerking als een kans om kennis op te doen bij een ‘winnende auto’ en gelooft dat het VCARB een paar tienden meer zal geven om te kunnen vechten met de beste acht auto's.

Hoewel Tsunoda enthousiast is over het nieuwe leiderschap van het team en de ervaren rekruten, erkent hij de potentiële uitdagingen van het integreren van zoveel veranderingen: "Er zijn hogere verwachtingen, maar tegelijkertijd is het moeilijker om je aan te passen."

Visie van Mekies: 'Sterke basis toekomst creëren'

Ondanks het feit dat Tsunoda de kans op een langzamere start erkent, heeft hij vertrouwen in de langetermijnvisie van RB: "Laurent [Mekies, nieuwe teambaas] probeert realistischer te zijn door de eerste races te gebruiken om mensen de kans te geven zich aan te passen en een sterke basis voor de toekomst te creëren."

Volgens F1-journalist Marc Hughes zou Red Bull Racing Max Verstappen in de simulator van het tweede team moeten zitten. De drievoudig wereldkampioen als referentiepunt gebruiken is namelijk niet verboden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk