McLaren geeft zich vooralsnog gewonnen: ‘Het gat naar Red Bull is te groot’

McLaren geeft zich vooralsnog gewonnen: ‘Het gat naar Red Bull is te groot’

door Ayla Huiberts

De seizoensopener in Bahrein komt steeds dichter bij. Na de wintertestdagen is de toon gezet en het vermoeden luidt dat Red Bull Racing weer aan kop zal staan in 2024. Een aantal coureurs zijn ervan overtuigd dat Verstappen de wereldtitel al in handen. Ook McLaren-coureur Oscar Piastri ziet de Nederlander als een lastige uitdaging.

Oscar Piastri reed in 2023 zijn eerste seizoen in de Formule 1 voor het team van McLaren. Als 'rookie' won hij een sprint-race en bemachtigde hij een plek binnen de top tien van het coureursklassement.

De McLaren-coureurs hadden begin vorig jaar een moeizame start, maar na een aantal upgrades voorafgaand aan de Grand Prix van Engeland, stonden de Papaya’s meerdere keren op het podium. Het team was in staat om de strijd aan te gaan met Red Bull, maar volgens de Australische Piastri zal dat dit jaar een stuk lastiger worden.

De 22-jarige denkt dat de rest van de grid er nog niet van overtuigd is dat ze Verstappen en de Oostenrijkse renstal kunnen uitdagen. De RB20 zag er veelbelovend uit en de wereldkampioen reed comfortabel met de nieuwe bolide.

“Ze zien er niet traag uit, laten we het zo zeggen.”

Oscar Piastri - McLaren-coureur

MCL38 is nog niet competitief genoeg

In de winter heeft het team van McLaren veel oplossingen moeten ontwikkelen om de voorgaande wagen te overtreffen. Toch is er volgens Piastri nog niet het gewenste resultaat geboekt, want de afstand naar Red Bull is nog te groot om Pérez en Verstappen uit te kunnen dagen.

Andrea Stella, teambaas van McLaren, liet eerder al weten dat de engineers er niet in zijn geslaagd om alle problemen van vorig jaar op te lossen. Wel zijn er verbeteringen gemaakt ten opzichte van 2023 en de wintertestdagen verliepen vrij stabiel. Het team uit Woking zal hoger in de pikorde staan, maar Red Bull vormt ongetwijfeld een hindernis.

“Ik heb op dit moment zeker niet het gevoel dat we in een positie zijn om Red Bull uit te dagen. Ik weet niet zeker of iemand op de grid er momenteel zo over denkt.”

Oscar Piastri - McLaren-coureur

De Grand Prix van Bahrein vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 maart. Oscar Piastri is er bijna zeker van dat hij en zijn teamgenoot, Lando Norris, vooraan de grid staan. McLaren heeft overigens niet de beste ervaring met het circuit en het is nog afwachten hoe de andere teams zullen presteren.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk