McLaren kiest risicovol alternatief: "Agressief ontwikkelingsplan"

McLaren kiest risicovol alternatief: "Agressief ontwikkelingsplan"

door Matthijs Bos

Het F1-team van McLaren moet agressieve aanpassingen doen, willen ze de MCL60 helemaal naar de hand gemaakt hebben. De eerste fase doorlopen tijdens de pre-season F1-testdagen ging trager dan verwacht, en daarom moet er wat gesleuteld worden aan de nieuwe F1-bolide.

McLaren op zoek naar juiste agressiviteit

De McLaren van Lando Norris en zijn nieuwe teamgenoot Oscar Piastri blijkt voorlopig toch niet goed genoeg te zijn om een succesvolle start van het seizoen te ervaren. Hoewel voor veel teams na de eerste Grand Prix de grote aanpassingen gedaan worden, weten ze bij McLaren nu al dat het lastig wordt om tempo te houden.

Tijdens de wintertests gaf de nieuwe teambaas, Andrea Stella, toe dat er nog gesleuteld moet worden met de MCL60. Het zou dan gaan om ‘gedurfde ontwerpontwikkelingen’. Die hebben ze ook wel nodig om hun doelstelling dit seizoen te halen: P4 in het constructeurskampioenschap.

"Ik denk dat [agressief zijn] bedoeld kan zijn, vanuit een oogpunt van de tijdlijn van de ontwikkelingen. Je wilt deze upgrades zo snel mogelijk brengen, en ook vanuit een oogpunt van ontwikkelingstempo. We zien dat het veld ongelooflijk competitief is. Ik denk dat de Formule 1 elk jaar competitiever wordt, in termen van hoeveel teams nu de faciliteiten, de uitrusting, de mensen hebben om auto's in een zeer hoog tempo te ontwikkelen. Als we onze doelstelling willen halen om in de loop van het seizoen een top vier auto te zijn, moeten we onze concurrenten te slim af zijn, we moeten agressief zijn."

Andrea Stella

Na een teleurstellend seizoen met veel fouten, wil McLaren revanche op Alpine dat vierde werd en dit seizoen boven zichzelf uitstijgen. Wel zat de slechte start erg dwars bij Norris en dat was na afloop zeker te merken.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk