Vader Norris kan zijn geluk niet op: 'Het is ons eindelijk gelukt!'

Vader Norris kan zijn geluk niet op: 'Het is ons eindelijk gelukt!'

door Jarlo

Lando Norris won afgelopen weekend in Miami zijn allereerste Formule 1-race ooit. De jonge Brit is niet de enige die veel felicitaties kreeg. Ook de vader van Lando, Adam Norris, werd overspoeld met lovende berichten. Norris senior reageerde bij de Engelse media vol blijdschap op de overwinning van zijn zoon.

5 mei 2023, een dag die Lando Norris nooit meer zal vergeten. De Brit startte slechts vijfde, maar was op racepace superieur aan de rest van het veld. Zelfs de dominante Max Verstappen kon uiteindelijk geen vuist maken. Norris won overtuigend de race met een voorsprong van 7.6 seconde op de rest. Max Verstappen en Charles Leclerc hadden de eer om naast de McLaren-coureur op het podium te staan.

Papa Norris in de wolken door overwinning Lando: 'Het is ons uiteindelijk toch gelukt!'

Na afloop van de Grand Prix van Miami verscheen Adam Norris voor de camera van Sky Sports F1. Vader Norris was door het dollen heen.

"Dit is echt fantastisch. In de Formule 1 hebben we pas 110 races gehad, maar ik ben er al een stuk of 900 races bij betrokken over de afgelopen zestien jaar. We zijn al zo lang bezig, maar uiteindelijk is het ons toch gelukt.

Adam Norris - Vader van Lando Norris

Duizenden felicitaties voor familie Norris

Veel Formule 1-figuranten namen de moeite om Norris te feliciteren met zijn eerste raceoverwinning. Onder andere Verstappen, Daniel Ricciardo, George Russell, Fernando Alonso en Charles Leclerc gaven zijn collega een omhelzing en/of schouderklopje.

Ook Norris senior werd overspoeld met liefde: "Ik heb zelf al duizenden berichtjes en felicitaties ontvangen, ook van mensen die al langere tijd bij dit avontuur betrokken zijn en die we al heel lang kennen. Het is echt fantastisch en iedereen is heel blij, maar hij is zelf vooral emotioneel. We hebben een lange weg achter de rug en iedereen weet dat," aldus Norris Senior.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk