Meerdere bronnen melden dat Binotto terugkeert als teambaas bij Alpine

Meerdere bronnen melden dat Binotto terugkeert als teambaas bij Alpine

door Michael Janiec

Voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto zou klaar zijn om Alpine te leiden. De in Zwitserland geboren Italiaan gaat naar verwachting Otmar Szafnauer vervangen bij het Franse fabrieksteam.

Binotto gelinkt aan terugkeer in F1 als teambaas Alpine

Franse bronnen, waaronder L'Auto Journal, en de gerenommeerde Italiaanse journalist Leo Turrini, beweren dat Binottos terugkeer in het verschiet ligt.

Binotto, die eerder dit jaar bij Ferrari werd opgevolgd door Frederic Vasseur, heeft naar verluidt een aanbod ontvangen van Luca de Meo, CEO van Renault, de meerderheidsaandeelhouder van Alpine.

De 53-jarige Italiaan was terug te zien op de paddock tijdens de recente Grand Prix van België en bleef ter plaatse voor de daaropvolgende Pirelli-bandentest.

Binotto zou al getekend hebben bij Alpine

Volgens Franse berichten heeft Binotto al een overeenkomst gesloten met Alpine, zoals bevestigd is door Turrini in zijn column voor Quotidiano Nazionale.

"Ik schrijf erover omdat het me niet verbaast. Er bestaat geen twijfel over dat hij slim is. Als hij in Luca de Meo een mentor vindt en naar anderen leert luisteren, is hij in staat om grote successen te boeken", aldus Turrini.

Een officiële aankondiging ontbreekt vooralsnog, maar indien Binotto daadwerkelijk getekend heeft, dan zal de bekendmaking spoedig volgen ongetwijfeld.

Denk je dat wij binnenkort Binotto bij Alpine zien?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk