Mercedes onthult troef om te profiteren van Achilles Ferrari

Mercedes onthult troef om te profiteren van Achilles Ferrari

door Michael Janiec

George Russell kwam in zijn slotronde pakweg een tiende tekort om Carlos Sainz te verslaan voor pole position, maar is desondanks optimistisch dat Ferrari op de zondag tijdens de GP van Singapore alsnog verslagen kan worden.

Een dramatische kwalificatie voor Red Bull Racing - P11 voor Max Verstappen, P13 voor Sergio Perez - betekent dat de bekende rivalen, zoals Mercedes en Ferrari, mogen strijden voor een overwinning op Marina Bay Street Circuit.

Russell wil Ferrari aftroeven dankzij extra set mediums tot beschikking

George Russell mag het gaan proberen vanaf de voorste rijd en tankt vertrouwen uit het feit dat zijn strategische opties net iets ruimer zijn dan die van naaste belagers: “Ja, zeker een lastige sessie. In die auto zitten is net als een sauna. Je moet je hoofd erbij houden. Een heel goed weekend, ik had vertrouwen in de auto. We hebben een extra setje mediums voor morgen en de rest niet. Dat is een perfect voorzetje voor morgen.”

De enkelvoudig Grand Prix-winnaar heeft alvast de veelbesproken zwakte van Ferrari in vizier: “Het circuit is anders dit jaar, de slijtage op vrijdag zag er best hoog uit. Ik hoop dat we Ferrari tot een fout kunnen dwingen morgen en de bovenhand krijgen zo, laten we het zien”, aldus George Russell.

Welk team wint de GP van Singapore?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk