Miami GP-uitslag: Perez klimt naar P4 door tijdstraf Sainz

Miami GP-uitslag: Perez klimt naar P4 door tijdstraf Sainz

door Michael Janiec

Het eindresultaat van Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Miami is naar beneden bijgesteld na een post-race tijdstraf voor het veroorzaken van een botsing met Oscar Piastri.

Sainz verliest plek door tijdstraf vanwege crash met Piastri

De Ferrari-coureur kreeg een straf van 5 seconden en één strafpunt op zijn superlicentie, Sainz Jr. zakt in het eindklassement zodoende van de vierde naar de vijfde plaats.

De Spanjaard staat na Miami op een gedeelde vierde plek in het WK-klassement en in tred met Lando Norris, de nieuwste racewinnaar van F1.

Het incident deed zich voor tijdens een close gevecht tussen Sainz en Piastri, waarbij Piastri een gewaagde actie maakte in bocht 11. Hoewel ze in eerste instantie contact vermeden, remde Sainz in de volgende ronde te diep in bocht 17, botste met Piastri en beschadigde diens voorvleugel. De Australische McLaren-coureur viel vervolgens ver buiten de punten door de pitstop om de voorvleugel te vervangen.

Sainz finishte de race als vierde, maar de stewards achtten hem alsnog verantwoordelijk voor het incident.

Verzachtende omstandigheden, waaronder het lichte controleverlies van Sainz vooraf aan de touche, leidden tot een strafvermindering op de standaard 10 seconden tijdstraf.

Sergio Perez van Red Bull profiteerde van de straf en schoof op naar de vierde plaats in de officiële uitslag.

Magnussen stevent af op schorsing: tien strafpunten op licentie 

Kevin Magnussen blijft desondanks de ‘strafkoning’ van dit moment. Zijn ‘take no hostages’ benadering leverde hem in Miami maar liefst 35 seconden aan tijdstraffen op. De Deense Haas-coureur staat daarmee gelijk op scherp met tien strafpunten op zijn licentie.

Bij twaalf punten wordt een coureur voor één race geschorst.

Aangezien K-Mag bij een groot aantal van de strafpunten bijna twaalf maanden moet wachten, totdat die verjaren, is het oppassen geblazen voor de rest van het seizoen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk