Mick Schumacher gelinkt aan zitje bij Alpine

Mick Schumacher gelinkt aan zitje bij Alpine

door Redactie

Mick Schumacher, de voormalige Haas-coureur en huidige reserve bij Mercedes, onderzoekt naar verluidt een 'plan B' voor 2024. Volgens Motorsport Aktuell is Schumacher, 24 jaar, verwikkeld in gesprekken met Alpine, het team van Renault.

Alpine heeft weliswaar een Formule 1-team, maar er wordt gesuggereerd dat Schumacher in aanmerking komt om volgend jaar de nieuwe hypercar van de Franse fabrikant te besturen tijdens de Le Mans-race.

Schumacher in running voor Le Mans-deelname namens Alpine

Bruno Famin, de interim-teambaas van Alpine's F1-team, zou contact hebben gehad met Schumachers manager Sabine Kehm over een test in de Hypercar in de komende weken.

Mick Schumacher, de zoon van de legendarische Michael Schumacher, heeft een uitgebreide racecarrière achter de rug voordat hij de Formule 1 inging. Hij reed in verschillende juniorcategorieën, waaronder Formule 4 en Formule 3, waar hij kampioen werd.

In 2020 maakte hij de overstap naar de Formule 2 en won daar het kampioenschap. Schumachers prestaties in de juniorcategorieën maakten de weg vrij voor zijn entree in de Formule 1 met het Haas-team in 2021, maar dat avontuur hield op na twee wisselvallige jaren bij de hekkensluiter. Mick werd vervangen door de ervaren Nico Hulkenberg.

Sinds 2023 is de jonge Duitser reserve- en testrijder namens Mercedes. Desondanks is zijn wens om zo snel mogelijk terug te keren in een zitje de prioriteit. Mick Schumacher werd tot voor kort in verband gebracht met Williams voor een contract in 2024, maar nu het ernaar uitziet dat het historische team nog een jaar doorgaat met Logan Sargeant, zijn de opties van Schumacher beperkt, zeker nu bijna iedereen voor 2024 vaststaat en AlphaTauri uitgesloten is als alternatief.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk