Monaco 'pechvogel' Leclerc wil zich ondanks ijzersterke pole niet rijk rekenen

Monaco 'pechvogel' Leclerc wil zich ondanks ijzersterke pole niet rijk rekenen

door Michael Janiec

Charles Leclerc heeft een overtuigende volgende stap gezet naar zijn eerste thuiszege in Monaco. De Ferrari-coureur had een iets langere aanloop nodig in de kwalificatie, maar liet zich gelden in de slotminuten en bleef zodoende Oscar Piastri voor.

Driemaal scheepsrecht voor Leclerc in Monaco? Het is zijn derde pole position in het prinsendom. Echter, het lukte de Monegask nog niet op te winnen thuis. Ook niet in de juniorenklassen.

Leclerc is vlak na zijn overtuigende pole dan ook voorzichtig met de bloemetjes alvast buiten zetten. Het echte werk zit er niet op namelijk, want de ervaring leert dat het zondag ook nog moet gebeuren: "Het was mooi, het gevoel na zo een kwalificatie is zo bijzonder hier. Het voelt geweldig. Maar ik weet uit ervaring dat kwalificatie niet alles hier is, we moeten het laten zien op de zondag en dat lukte niet voorheen. Maar ik geloof in ons team en dat wij er sterker voor staan nu", aldus de Ferrari-coureur.

De interviewer vraagt wat er dit keer nodig is om die lang gedroomde zege te behalen: "Ik heb een goede start nodig en zodra dat lukt, kan Carlos hopelijk achter mij terechtkomen voor een 1-2. Dat zou het perfecte scenario zijn voor ons, maar nu moeten wij het ook waarmaken nog."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk