‘Niemand is groter dan het team, máár dat geldt ook voor Christian Horner’

‘Niemand is groter dan het team, máár dat geldt ook voor Christian Horner’

door Michael Janiec

Christijan Albers ziet de onrust bij Red Bull Racing nog altijd voortduren. De schermutselingen bij het F1-team van Max Verstappen staan niet meer publiekelijk op klappen, maar gaan onverminderd door achter de schermen volgens bronnen nabij de voormalig coureur.

En de hoofdrol - of beter gezegd: de verantwoordelijkheid - ligt nog altijd bij teambaas Christian Horner vindt Albers.

Albers: "Die machtsstrijd is nog niet voorbij" 

In gesprek met de podcast van De Telegraaf geeft Albers zijn ongezouten mening over de voortslepende kwestie. Hij ziet namelijk telkens één naam opdoemen in relatie tot de interne onrust bij Red Bull Racing...

"Christian Horner had een normaal gesprek met Alonso. Maar het laat zien dat als Dr. Marko daar niet bij betrokken wordt, wat er daar in dat team aan de hand is. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik denk dat het op dit moment vrij rustig is. Misschien is het stilte voor de storm. Ze proberen het allemaal redelijk rustig te houden. Maar het draait allemaal om één persoon. Elke keer kom je terug bij één persoon. En dat is natuurlijk Christian Horner."

Christijan Albers bij Telegraaf-podcast

Albers stoort zich aan het feit dat de teambaas kiest voor eigenbelang en niet alles eraan doet om het team (inclusief Max Verstappen) bij elkaar te houden: "Als ik Christian Horner was geweest, had ik gezegd: 'Luister, wat iemand ook zegt, ik en het team gaan er alles aan doen om Verstappen en Checo Perez te plezieren, want we willen deze coureurs behouden.' Zo simpel is het. Het is zo'n makkelijk statement, dan ben je gewoon klaar met alles. Maar dat zegt hij ook niet duidelijk."

'Ook Christian Horner is niet groter dan het team zelf'

De indruk (of schijn) geven van onverschilligheid - te midden van de shitstorm die hijzelf heeft veroorzaakt - staat in principe lijnrecht tegenover eerdere uitspraken dat ‘niemand groter is dan het team’.

Volgens Albers doet Horner er dan ook goed aan om eens in de spiegel te kijken: "Dus Max is niet groter dan het team, dat is niemand. Maar dan moet hij zichzelf daar ook bij betrekken", aldus de Viaplay-analist.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk