'Niet eerste keer dat Fernando Alonso dit trucje flikt'

'Niet eerste keer dat Fernando Alonso dit trucje flikt'

door Ayla Huiberts

Na afloop van de Grand Prix van Australië ontving Fernando Alonso een tijdstraf van 20 seconden voor ‘gevaarlijk rijgedrag’. Er is een discussie gaande of deze straf terecht was of niet. Volgens oud-coureur Martin Brundle hebben we een soortgelijk incident met de Spanjaard echter al eerder gezien.

Aan het einde van de race raakte George Russell betrokken bij heftig ongeluk. Nadat Alonso abrupt zijn vaart verminderde, verloor de Mercedes-coureur de controle over zijn wagen en belandde uiteindelijk tegen de barrière.

Russell in hetzelfde schuitje als Coulthard

Alonso reageerde verrast op de penalty en is van mening dat het probleem lag aan de batterij van zijn auto.

Voormalig Formule 1-coureur Brundle denkt daar anders over en ziet gelijkenissen in zijn rijgedrag in de afgelopen Grand Prix en de race op de Nürburgring in 2003.

Meer dan 20 jaar geleden reed de tweevoudig wereldkampioen voor het team van Renault en tijdens de GP in Duitsland hinderde hij zijn rivaal op een soortgelijke manier. Alonso vertraagde zijn snelheid op weg naar de laatste chicane, waardoor David Coulthard in de McLaren moest uitwijken in het grind.

Ook na dit incident beweerde de Spanjaard dat het probleem lag bij zijn bolide.

Meesterplan van Alonso

Brundle is ervan overtuigd dat beide acties behoorden tot een doordacht plan. Na de race klopte de 42-jarige aan bij de stewards om de situatie uit te leggen, maar dit pakte anders uit dan hij zich had voorgesteld.

“We hebben Alonso dit eerder zien doen op de Nürburgring in 2003 tegen David Coulthard en hij had precies hetzelfde draaiboek. Alleen veroorzaakte het deze keer een enorme hoeveelheid kostbare schade voor een team dat wel eens op zijn verlanglijstje zou kunnen staan.”

Martin Brundle - Voormalig Formule 1-coureur

Het ongeval heeft veel ophef veroorzaakt en Brundle blijft bij zijn standpunt, maar weet ook zeker dat zo'n grote crash niet het doel is geweest van de Aston Martin-coureur:“Persoonlijk twijfel ik er niet aan dat Alonso, een gretige Russell op het verkeerde been wilde zetten op weg naar een duidelijk inhaalzone, maar ik betwijfel of hij zo’n gewelddadige afloop voor de Mercedes-coureur voor ogen had.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk