‘Nog te vroeg om hem de volgende Max Verstappen te noemen’

‘Nog te vroeg om hem de volgende Max Verstappen te noemen’

door Michael Janiec

Guenther Steiner, die Haas F1 leidde vanaf de oprichting in 2016 tot begin 2024, heeft voorgesteld dat het team de rijzende ster van Ferrari, Oliver Bearman, zou moeten overwegen voor hun vacante zitje in 2025.

Steiner, momenteel Formule 1-commentator, is onder de indruk van Bearmans prestaties en vergelijkt het potentieel van de jonge Brit met dat van Max Verstappen.

'Bearman mogelijk van zelfde racehout gesneden als Verstappen, maar...'

Steiner benadrukt daarbij Bearman's indrukwekkende F1-debuut tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië, waar hij zich als elfde kwalificeerde en zevende eindigde, ondanks de geringe voorbereidingstijd.

Bearman had ook al eerder deelgenomen aan VT1-sessies voor Haas en liet een behoorlijk positieve indruk achter.

“Ik denk dat Oliver Bearman een goede zet is voor Haas”, begon Steiner bij The Red Flags Podcast. “Bearman deed het goed in de Ferrari, ook al was het maar één race, en ik denk dat hij zichzelf kent. Het is nog iets te vroeg om te zeggen: 'Dit is nu de nieuwe Max Verstappen’.”

Ondanks het talent van Bearman, erkent Steiner dat een stoeltje in de Formule 1 zelden gegarandeerd is: “Hij zou het kunnen worden, maar het is ook fiftyfifty. Je hebt geen zekerheid dat hij het wordt.”

Hij merkte ook op dat Haas waarschijnlijk een “goede shortlist” van coureurs heeft die strijden om de beschikbare plaatsen, óók omdat veel contracten aan het einde van het seizoen aflopen.

Compromis tussen ervaring en budget?

Hoewel andere coureurs, zoals Pierre Gasly en Esteban Ocon van Alpine, mogelijk op de radar van Haas staan, denkt Steiner dat hun financiële eisen een struikelblok kunnen vormen voor het achterhoede-team. Bearman, een jong en opkomend talent, zou daarentegen waarschijnlijk een meer betaalbare optie zijn.

De steun van Steiner aan Bearman, gezien zijn ervaring en inzicht in de behoeften van het Haas-team, is begrijpelijk. De uiteindelijke beslissing ligt echter bij het huidige teammanagement, dat de potentiële risico's en beloningen van het contracteren van een jonge coureur zal moeten afwegen tegen de meer ervaren opties.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk