Norris denkt te weten waarom Red Bull zo’n goeie auto heeft in raceverband

Norris denkt te weten waarom Red Bull zo’n goeie auto heeft in raceverband

door Jarlo

McLaren-coureur, Lando Norris, denkt precies te weten waarom de Red Bull een buitengewoon goeie race-auto kan ontwikkelen in raceverband. De Brit benadrukt ‘het kunnen werken aan de kleine details’ als de sleutel tot succes van Red Bull.

Norris keek als eerste naar zijn eigen team. De Jonge Brit is zeer tevreden over de progressie die het team van McLaren heeft geboekt in de loop van het huidige F1-seizoen. Het team uit Woking kwam in de eerste twee races van het seizoen niet verder dan een vijftiende plek. In de loop van de eerste seizoenshelft, kon de McLaren steeds meer competitief zijn aan het middenveld, en daarmee regelmatig punten scoren.

Het grote doorslaggevende moment kwam echter tijdens de Grand Prix van Engeland. McLaren bracht grote upgrades naar Silverstone, wat leidde tot een enorme sprong in de rangorde. De McLaren’s kwalificeerde als tweede en derde, en finishte als tweede en vierde. Sinds hun geweldige weekend in Silverstone, scoorde het team van McLaren meer podiums en top vijf finishes.

Norris over een potentiële eerste pole position en/of race-overwinning dit seizoen: 

Norris heeft dit seizoen nog geen pole en/of race-overwinning weten te behalen. De Brit laat aan de media weten of het bovengenoemde haalbaar is voor de mannen en vrouwen uit Woking.

"Als je zou zeggen 'denk je dat we dit jaar een pole position kunnen pakken', zou ik met meer vertrouwen ja zeggen dan 'kunnen we een race winnen'? Het zijn twee heel verschillende antwoorden en verschillende niveaus van vertrouwen in de beantwoording. Er zijn "nog heel wat andere gebieden waar we nog niet op het niveau zijn dat we moeten zijn vanuit het perspectief van Red Bull,” aldus Norris.

‘Dat maakt Red Bull zo goed’ 

Tot slot verklaart Norris waarom Red Bull in staat is hun auto zoveel beter klaar te stomen voor een race dan wie dan ook.

"Het punt is dat Red Bull al zoveel jaren zo competitief is. Ze hebben de capaciteit om zich te kunnen richten op een aantal andere gebieden waar de hele, hele kleine dingen een groot verschil maken. Of het nu gaat om de bandentemperatuur, het bandenmanagement enzovoort."
Red Bull is niet alleen heel snel in de kwalificatie, maar ook in de race. Dus zelfs als ze een slechte kwalificatie dag, is de kans dat ze winnen nog steeds erg groot. Dat komt omdat hun bandendegradatie extreem sterk is, hun efficiëntie is erg sterk." 

Lando Norris - McLaren-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk