Norris haalt genadeloos uit naar Perez: 'Dat doet hij wel vaker'

Norris haalt genadeloos uit naar Perez: 'Dat doet hij wel vaker'

door Jarlo

McLaren-coureur Lando Norris, was duidelijk geïrriteerd na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen weekend. Dit allemaal na contact in de race met Red Bull Racing-coureur Sergio Perez.

Het gaat allemaal over de GP van Abu Dhabi, waar Sergio Perez en McLaren-coureur Lando Norris contact maakten in rondje 47. Het incident vond zich plaats aan het einde van het lange rechte stuk achterop het circuit, bij het aanremmen van bocht zes. Perez zat aan de binnenkant, Norris aan de buitenkant. Perez schoot iets door, waardoor de twee mannen contact maakten. Als gevolg sneed Norris de chicane af die daarna volgde, en bleef op die manier voor Perez. De Stewards wezen Perez als schuldige aan, met als gevolg een vijf seconde tijdstraf voor de Mexicaan.

Norris haalt uit naar Perez: 'Dat doet hij wel vaker'

Na afloop van de race in Abu Dhabi, verscheen Norris voor de camera bij Viaplay. Uit het eerste gedeelte van het gesprek was duidelijk de frustratie van Norris af te leiden. De Brit hield zich niet in voor de camera van de Zweedse streamingdienst.

"Om eerlijk te zijn, zag ik de botsing (met Perez) wel aankomen. Het was niets nieuws. Hij botst dit seizoen tegen veel mensen op, dus dat is niet iets nieuws voor iedereen om te weten."

Lando Norris - Red Bull Racing-coureur

'Ondanks zware dag toch ons doel behaald'

In het tweede gedeelte van het gesprek blikte Norris terug op zijn eigen race. De McLaren-coureur liet weten tegenvallende racepace te hebben, maar desondanks toch het einddoel te hebben behaald.

"Het was dus een zware dag. We hadden gewoon niet het tempo dat we wilden."

"We hadden het simpelweg gewoon lastig. Eén tiende, anderhalve tiende per ronde was alles wat ik nodig had om misschien de auto's voor me in te halen, maar dat zat er gewoon niet in."

"Ik ben nog steeds blij dat we als team Aston Martin hebben verslagen, dat was ons doel en dat hebben we bereikt."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk