'Nyck de Vries tekent contract bij AlphaTauri voor 2023'

'Nyck de Vries tekent contract bij AlphaTauri voor 2023'

door Redactie

De kogel is door de kerk. Nyck de Vries heeft een contract getekend bij AlphaTauri. En zo komt het wekenlang speculeren tot zijn eind. De Vries zal in ieder geval in 2023 rijden voor het zusterteam van Red Bull Racing. Met de intrede van De Vries zullen er in 2023 twee Nederlanders actief zijn in de koningsklasse.

De Vries maakte indruk met Formule 1-debuut

RacingNews365 meldt dat bronnen op de paddock inmiddels bevestigen dat Nyck De Vries getekend heeft bij het F1-team van AlphaTauri. De bekendmaking volgt officieel binnen een paar dagen. De Vries zal de naar Alpine vertrekkende Pierre Gasly vervangen.

De Vries lag sowieso al goed in de markt bij verschillende F1-teams. Dat versterkte des te meer na zijn indrukwekkende F1-debuut in Monza, een aantal weken terug. De Vries wist als vervanger van Alex Albon in de Williams een 9e plaats te veroveren. Hij kon hierdoor rekenen op verregaande interesse van AlphaTauri, Williams en Alpine.

Start F1-carrière

Nyck de Vries begon zijn F1-carrière bij Mercedes tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi in 2020. In 2021 werd hij reservecoureur voor dat team.

Op 20 mei 2022 reed hij de eerste vrije training tijdens de GP van Spanje in de Williams van Alex Albon. Vervolgens reed hij ook de eerste vrije training tijdens de GP van Frankrijk in Lewis Hamiltons Mercedes. In het weekend waarop De Vries zijn racedebuut maakte reed hij de kwalificatie al in de Aston Martin van Sebastian Vettel, waarmee hij de 13e startplaats wist te bemachtigen. Door verschillende gridstraffen begon hij uiteindelijk op de 8e plek.

Kampioen in Formule 2

De Vries begon zijn racecarrière in 2008 in de karts bij het team van Chiesa Corse Zanardi. Daarna reed hij ook nog in de Formule Renault en GT3, alvorens hij in 2019 in de Formule 2 terechtkwam, waar hij drie races voor het einde de kampioenstitel prolongeerde. Op 6 oktober 2019 won De Vries, samen met Racing Team Nederland, de 6 uur van Fuji in het World Enderunce Championship.

Tot slot kroonde hij zich in het seizoen 2020/2021 kampioen in de Formule E, alvorens zijn Formule 1-carrière startte.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk