Esteban Ocon afwezig bij mediadag in Abu Dhabi op advies doktoren

Esteban Ocon afwezig bij mediadag in Abu Dhabi op advies doktoren

door Michael Janiec

Alpine-coureur Esteban Ocon zal de donderdag, beter bekend als de mediadag, van de Grand Prix van Abu Dhabi overslaan. Het F1-fabrieksteam laat weten dat de Fransman zich niet lekker voelt en volgt het advies van de doktoren.

Het team kiest ervoor om Ocon uit te laten zieken, zodat hij hopelijk opgeknapt is vooraf aan het laatste Grand Prix-weekend van 2023.

Alpine volgt advies doktoren: Ocon niet aanwezig bij mediadag in Abu Dhabi

Alpine staat momenteel zesde met 120 punten. Het ziet ernaar uit dat het team zesde blijft in de constructeurs: het Franse F1-team bevindt zich in een niemandsland met Aston Martin op de vijfde plek en 273 punten, terwijl Williams, het zevende team, maar 28 punten bij elkaar gereden heeft.

Een woordvoerder van het team zei dat Ocon, nadat hij zich deze week onwel voelde, ‘het advies van artsen had gekregen om rust te nemen’: "Hoewel zijn toestand sinds vanmorgen is verbeterd, zal hij vanmiddag de mediapost op het circuit missen."

Het team meldt dat Ocon ‘zo snel mogelijk’ terugkeert op de F1-paddock.

Ocon is niet de eerste F1-coureur die dit jaar de mediadag wegens ziekte overslaat. Carlos Sainz sloeg bijvoorbeeld de mediadag in Mexico over, terwijl Red Bull-coureur Sergio Perez hetzelfde deed vooraf aan de Grand Prix van Oostenrijk.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk