Wat opmars Verstappen zo bekrachtigt: ‘Nog nooit eerder in F1 gezien’

Wat opmars Verstappen zo bekrachtigt: ‘Nog nooit eerder in F1 gezien’

door Michael Janiec

Peter Windsor heeft in een recente analyse op zijn YouTube-kanaal zijn vertrouwen uitgesproken in het vermogen van Max Verstappen om Lewis Hamilton en Michael Schumacher, beide goed voor zeven wereldtitels, te evenaren.

De Australiër durft zelfs te stellen dat de manier waarop het allemaal is samengekomen is voor het Nederlandse supertalent - wat hem om zijn beurt in staat stelt zo te presteren - nog nooit zo naadloos is voorgekomen in de koningsklasse.

Windsor heeft enig recht van spreken. De 71-jarige journalist won vele prijzen voor zijn werk en werkte in de jaren 80 zelfs bij Williams als manager van sponsoren. In de recente jaren voorziet hij op zelfstandige basis de raceweekenden van uitgebreide analyses op zijn YouTube-kanaal.

Windsor overtuigd: 'Ook Verstappen kan voor zeven wereldtitels gaan'

Windsor schuwt daarbij niet van de diepere materie doorgronden, zoals wat Max Verstappen zo uitzonderlijk maakt qua rijstijl in vergelijking met bijvoorbeeld zijn mindere teamgenoot Sergio Perez. De fijnere kneepjes van het vak, evenals techniek, komen daarbij uitgekiend aan bod.

De analist behandelt tijdens zijn livestreams geregeld ook vragen van volgers. Zo werd er recent gevraagd of Verstappen capabel genoeg is om helemaal in de voetsporen van Schumacher en Hamilton te treden door zeven wereldtitels te scoren: "Dat zou hij zeker kunnen, absoluut", zei Windsor.

"Ik had het er met een vriend over hoe goed Max nu is. Ik zei dat een van de redenen dat hij nu zo goed is, zo intens, en dit is een van de redenen dat hij goed is, is omdat hij altijd in een heel goed team heeft gezeten met een heel goede auto en die mensen goed kent, vooral Adrian Newey en Christian Horner", vervolgde de Australische petrolhead.

‘Op zo een niveau integreren nog nooit gezien in geschiedenis F1’

"Het is ook een heel goed team. Het is één ding om je team te kennen als ze in het middenveld zitten, het is iets anders als ze het beste team in de Formule 1 zijn en hij past daar als een handschoen en dat is absoluut een perfecte situatie voor een coureur met zoveel talent. En als gevolg daarvan heeft het talent een extra sprong voorwaarts gemaakt, ik denk naar een niveau dat we misschien nog nooit eerder hebben gezien in de geschiedenis van de Formule 1."

WIndsor over zeldzame potentie van Verstappen die Red Bull benutte

Ondanks de meer dan vijftig jaar aan ervaring in de sport - strekkend over diverse tijdperken van de allergrootsten in de koningsklasse - Windsor weet immers hoe erg de auto’s van ‘toen en nu’ verschillen - is deze vergelijking op zijn plek volgens de analist: "Ik hou er niet van om tijdperken met elkaar te vergelijken, maar ik kan geen andere coureur bedenken die zo in-sync is met de auto waarin hij rijdt, wat toevallig voor het grootste deel een race-winnende auto is."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk