‘Jong talent Oscar Piastri transformeert kernfilosofie Formule 1’

‘Jong talent Oscar Piastri transformeert kernfilosofie Formule 1’

door Redactie

In een Formule 1-seizoen dat gedomineerd wordt door regerende wereldkampioenen Red Bull en Max Verstappen, tart de Australische rookie Oscar Piastri de heersende verwachtingen door in zijn debuutjaar al overtuigend door te breken. Gerhard Berger is van mening dat de McLaren-coureur daarmee de betekenis van rookie in F1 herdefinieert.

Na zijn indrukwekkende P2-podiumplaats in Qatar vóór McLaren-teamgenoot Lando Norris en achter drievoudig wereldkampioen Max Verstappen, is Piastri een veelbesproken begrip in de sport geworden.

'Piastri doorbreekt idee dat F1-debutanten jaren nodig hebben'

Piastri is pas 22 jaar oud en is bezig aan zijn eerste seizoen op de grid. Zijn recente prestaties, waaronder het winnen van de sprintrace in Qatar, doorbreken de conventionele wijsheid dat debutanten jaren nodig hebben om aan de sport te wennen. Daar is Berger wel van overtuigd inmiddels.

"In het verleden werd vaak gezegd dat je in de Formule 1 één, twee of drie jaar nodig hebt om aan alles te wennen. Sorry, maar dat is gewoon onzin!" Gewoon instappen en rijden. Max Verstappen was meteen snel, Lando Norris was meteen snel en nu is het Piastri. Dit zijn buitengewone talenten."

Gerhard Berger

Berger benadrukt het opmerkelijke debuutseizoen van Piastri. Het snelle aanpassingsvermogen van de Australische coureur weerlegt het idee van een steile, haast in korte tijd onoverbrugbare leercurve voor nieuwkomers in de koningsklasse.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk