Perez biedt publiekelijk excuses aan voor onsportief gedrag tijdens GP Abu Dhabi

Perez biedt publiekelijk excuses aan voor onsportief gedrag tijdens GP Abu Dhabi

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Sergio Perez, heeft onlangs zijn excuses aangeboden voor zijn onsportieve woorden over de boordradio richting de wedstrijdleiding tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen weekend.

Het gaat allemaal over de GP van Abu Dhabi, waar Sergio Perez en McLaren-coureur Lando Norris contact maakten in rondje 47. Het incident vond zich plaats aan het einde van het lange rechte stuk achterop het circuit, bij het aanremmen van bocht zes. Perez zat aan de binnenkant, Norris aan de buitenkant. Perez schoot iets door, waardoor de twee mannen contact maakten. Als gevolg sneed Norris de chicane af die daarna volgde, en bleef op die manier voor Perez. De stewards wezen Perez als schuldige aan, met als gevolg een vijf seconde tijdstraf voor de Mexicaan.

Perez woest na beslissing wedstrijdleiding

Perez was het duidelijk niet eens met de beslissing van de wedstrijdleiding. De Red Bull-coureur hield zich dan ook niet in over de boordradio na afloop van de race, en uitte daarbij een hoop frustratie: "De stewards zijn een lachertje, man. Ik kan het niet geloven. Ze zijn heel het jaar al slecht geweest, maar dit is een grap. Dat was echt een grap," aldus Perez over de boordradio richting zijn engineer.

'Ik had meer respect moeten tonen'

Daar komt Perez nu echter op terug. De Mexicaan biedt op zijn Instagram Story publiekelijk zijn excuses aan.

"Deze sport brengt het beste in ons naar boven, en daarbij ook passie. Vandaag sprak ik dan ook met passie en adrenaline nadat ik mijn podiumplek was verloren (Tijdens de GP van Abu Dhabi). Het is soms lastig om je altijd te gedragen over een live boordradio. Desondanks had ik de stewards meer respect moeten geven. Zij doen ook maar gewoon hun werk, en dat respecteer ik. Dit vooral omdat zij snel moeten handelen, en onder veel druk"

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk