Perez kan niets anders dan buigen: ‘Beste weekend van Max in tijden’

Perez kan niets anders dan buigen: ‘Beste weekend van Max in tijden’

door Michael Janiec

Sergio Perez heeft voor de camera van Viaplay weer eens zijn meerdere erkent in Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. En het is niet bepaald de beste verklaring voor zijn gebrek aan prestaties op Imola, maar de realiteit waar de Mexicaan op zondagen als die van de GP van Emilia-Romagna niet omheen kan.

Sergio Perez heeft in een zwaarbevochten GP-weekend van Imola vier punten eruit gesleept: een P8. Na een Q2-uitschakeling wist de Mexicaan, die vanaf P11 startte, weinig posities goed te maken in de race.

Perez erkent meerdere in Verstappen na matige eigen Imola GP

Een prestatie die simpelweg in het niet valt in vergelijking met de pole en overwinning van teamgenoot Max Verstappen.

“Ja, het vat dit wel samen: heel slecht weekend dat niet zoals verwacht ging. Tot de kwalificatie ging het best goed, maar daarna viel het uit elkaar. Zeker op de harde band”, begint Perez bij Viaplay.

Als hem gevraagd wordt waarom het Max dan wel lukt, vertelt Perez: “Max heeft het beste weekend in tijden gehad volgens mij. Hij mocht vanaf pole starten en inhalen was erg moeilijk. Ik weet niet wat zijn pace was, maar we hebben wat werk te doen, zeker op de harde band”, aldus de Red Bull-coureur.

Zijn teambaas Christian Horner houdt het vertrouwen en denkt dat deze opvallende dip in vorm een eenmalige is: "Ik denk dat hij (Checo) een veel betere start heeft gehad dit jaar, behalve dit weekend, dat een anomalie was. Hij is heel erg sterk geweest. Ik denk dat zijn aanpak meer ontspannen is, minder gefocust op wat Max doet, meer op zichzelf. En ik denk dat hij daarop heeft gereageerd", concludeerde de Brit.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk