Perez opgelucht na GP Las Vegas: 'Mooi moment voor mij'

Perez opgelucht na GP Las Vegas: 'Mooi moment voor mij'

door Jarlo

De Grand Prix van Las Vegas ontvouwde zich uiteindelijk tot één van de leukste races van het seizoen. Voor Red Bull Racing was er, naast de overwinning van Max Verstappen, nóg een reden tot feestvieren.

Het is Red Bull Racing dan eindelijk gelukt. Voor het eerst in de geschiedenis van het team, weet de Oostenrijkse renstal op plek één en twee te eindigen in het rijderskampioenschap. Deze prestatie werd behaald na de derde plek van Red Bull Racing-coureur Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Las Vegas afgelopen weekend.

De GP van Las Vegas door de ogen van Perez

Perez moest de GP van Las Vegas aanvangen vanaf de elfde plek, na een strategische blunder in de kwalificatie op zaterdag. De Mexicaan had een moeizaam begin van de race, na contact in de eerste bocht met de Alfa Romeo van Valterri Bottas. Een voorvleugelwissel was onvermijdelijk, waardoor de Red Bull-coureur terugzakte naar de zestiende plaats.

Zoals zo vaak, knokte de Mexicaan terug. Perez passeerde meerdere auto's op de baan, terwijl hij een lange en indrukwekkende stint reed op zijn harde banden. De safetycar kwam vervolgens op het perfecte moment, waardoor de Mexicaan op een zeer gunstig moment zijn pitstop kon maken. Het was daarna al snel duidelijk dat de strijd voor de overwinning zou gaan tussen Perez, teamgenoot Max Verstappen, en Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Na een hard gevecht tussen de zojuist genoemde coureurs, was het uiteindelijk Verstappen die er met kop en schouders bovenuit stook, en de race won. Daarachter waren het Perez en Leclerc die ronden lang aan het strijden waren voor de tweede plek. Uiteindelijk was Leclerc nipt de betere, na een inhaalactie in de laatste ronde op de Mexicaan. Daarmee was het Leclerc die tweede eindigde, en Perez derde. Concurrent Lewis Hamilton kwam niet verder dan de zevende plek, wat betekende dat Perez nu een voorsprong heeft van 41 punten op de Brit. Dit is onmogelijk meer in te halen met nog één race te gaan.

Perez reageert op veiligstellen P2 in rijderskampioenschap

De Red Bull-coureur reageerde eerder al op zijn eigen race tijdens interviews na afloop van de race met David Coulthard. In het zogenaamde vierkantje verscheen Perez wederom voor de camera, en reageerde vervolgens in gesprek met Viaplay op het feit dat hij de tweede plaats in het rijderskampioenschap officieel te pakken heeft.

"Het is voor mij persoonlijk een mooi moment, aangezien het nogal een zwaar seizoen was voor mij. We hadden zo'n dominante auto, maar het lukte mij maar niet om er comfortabel mee te worden. Dit had een impact op mijn zelfvertrouwen. Ik ben blij dat ik mezelf bij elkaar heb weten te houden, en uiteindelijk heb kunnen doen wat ik moest doen (Tweede eindigen in het rijderskampioenschap)."

Sergio Perez - Red Bull Racing-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk