Perez reageert teleurgesteld op hachelijke actie Magnussen: ‘Denkt niet na’

Perez reageert teleurgesteld op hachelijke actie Magnussen: ‘Denkt niet na’

door Michael Janiec

Sergio Perez zag zijn toch al kleine kans op een puntenfinish in Monaco in amper een ronde ontdaan worden. De Red Bull-coureur clipte wielen met Kevin Magnussen na de eerste bocht en spinde vervolgens met grof geweld in het rond. Perez, die voor lag terwijl Magnussen hem raakte, vindt dat de Deen gewoon te grote risico’s neemt.

Perez zat vrij letterlijk in ronde één in de knoop met de uit de pits gestarte Haas-coureurs. Bij de klim richting Casino Square poogde ‘K-Mag’ Kagnussen zich in een onmogelijk gat te wurmen om langs de Mexicaan te komen. Maar de ruimte was er niet.

Perez kritisch op ondoordachte acties Magnussen

Het besluit had uiterst dramatische gevolgen. Na het contact schoten de twee beschadigde bolides meters door, gestript van de bodywork door de barrières en inclusief een regen van carbon en brokstukken. Nico Hulkenberg, die de spinnende RB20 van Perez poogde te ontwijken, werd desondanks ook meegepikt.

En daarmee is bij verre de duurste crash van het jaar een feit. Zowel voor één team (Haas) als aan één auto (RB20 van Perez).

In gesprek met Viaplay geeft Perez zijn kant van het verhaal: “Ik zag Kevin echt niet zo dicht bij mij en ik vind dat ik hem geen ruimte hoefde te geven. Er was maar één uitweg: mijn auto of de muur…”

“Het is jammer dat hij niet onderzocht wordt. Zoveel schade veroorzaken in eerste ronde… veel te gevaarlijk. Als hij alleen was, prima, maar hij kwam nu tegen mij en mijn auto…”

“Ik heb geen problemen met hem, maar het gaat om de veiligheid. Er is een punt dat het uitdraait op een ongeluk. Maar hij denkt niet zo en gaat er gewoon voor. Het is niet de juiste benadering, maar gevaarlijk rijden”, aldus Perez.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk