Pierre Gasly en Lance Stroll verlengen contracten

Pierre Gasly en Lance Stroll verlengen contracten

door Lysanne

Dubbele contractverlening in de Formule 1 wereld. Pierre Gasly tekent een meerjarige contract verlening bij Alpine. Ook laat Lance Stroll weten dat hij nog meerdere jaren tekent bij Aston Martin, dat maakt de officiële website van Formule 1 bekent.

Gasly op zijn plek binnen Alpine

Pierre Gasly tekende begin van het vorige seizoen bij het Franse team Alpine. Hij scoorde in het 2023-seizoen 62 punten voor zijn team, met als kers op de taart zijn derde plek bij de Belgische Sprint Race en zijn derde plek bij de Nederlandse Race in Zandvoort. Alpine wilde graag Gasly houden, ondanks dat Alpine recent nog bekend maakte dat ze na het seizoen afscheid nemen van Gasly’s teamgenoot Esteban Ocon.

“Ik voel me erg thuis bij dit geweldige team. Ik vind het leuk om een echt onderdeel te zijn van zowel het Formule 1-project als de bredere visie van Alpine Cars.”

Pierre Gasly

De Fransman is ondertussen al ruim achttien maanden bij Alpine en vertelde dat het altijd al zijn plan is geweest om met een team een langetermijnproject te starten. “Terwijl het op het goede spoor is geweest, is het tot nu toe een uitdagend seizoen geweest, blijf ik trouw aan het project en ga ik nergens heen”, aldus Gasly. Hij zou veel potentie in het personeel en de middelen van het team zien, iets wat hem enthousiast maakt voor wat er nog mag komen in de toekomst. Ook teamdirecteur Bruno Famin is blij met het contract van Pierre Gasly.

“De verlenging van Pierre's contract met het team is zeer aangenaam. Hij is een coureur met enorme ervaring in de Formule 1 en blijft enorme hoeveelheden potentieel op het circuit vertonen.”

Bruno Famin

Over de toekomst van Galsy’s teamgenoot is nog niet veel te zeggen. Het Franse team zou achter Carlos Sainz aan zitten, die vanaf volgend jaar vervangen wordt bij Ferrari door Lewis Hamilton. Echter heeft Sainz nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst, wel gaan er geruchten dat hij naar Williams zou gaan voor het volgende seizoen. Verder heeft Alpine nog de keuze om bijvoorbeeld reservecoureur Jack Doohan of acedemiecoureur Viktor Martins te tekenen.

Stroll blijft bij vertrouwd team van Aston Martin

Naast Gasly maakt ook Lance Stroll bekent dat hij voorlopig gekoppeld blijft aan het team van Aston Martin. De Frans-Canadees liet tijdens weekend van de Spaanse Grand Prix al doorschemeren dat er ‘mooie plannen’ zullen volgen. Stroll maakte terug in 2017 zijn debuut bij Williams, waar hij twee seizoenen bleef voor hij overstapte naar Racing Point. Dat team werd in 2021 overgekocht door zijn vader, Lawrence Stroll.

“Ik ben super blij dat ik me heb verbonden om in 2025 en daarna bij het team te blijven. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ver we zijn gekomen in de afgelopen vijf jaar.”

Lance Stroll

Met het nieuws van Stroll betekent het dat Aston Martin de komende tijd met dezelfde coureurs blijft rijden. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, de teamgenoot van Stroll, maakte terug in april al bekent dat hij bij het team van Aston Martin zou blijven.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk